"Bajen" om Blåvitts beslut: "Inte bra för oss"

Marcus Degerlund, 20, kom från guldjagande Hammarby till IFK Göteborg för att få speltid. Men i Blåvitt har det hittills bara blir sex minuter på planen – något som får "Bajens" sportchef att reagera.
– Som det är nu så är det inte bra, säger Jesper Jansson till FotbollDirekt.

ANNONS
|

I början av augusti meddelade IFK Göteborg att man värvat Hammarbys mittbackstalang Marcus Degerlund.

Under våren hade han varit utlånad till Superettan och Frej men under hösten gick flyttlasset till Kamratgården. Även denna gång handlade det om ett låneavtal, med köpoption.

– Med sina 194 centimeter en stark huvudspelare. Dessutom med en väldigt bra vänsterfot, säger sportchefen Mats Gren till IFK Göteborgs hemsida när affären offentliggjordes.

Anledningen till utlåningen var det tuffa konkurrenssituationen i guldjagande Hammarby. Men sedan ankomsten till IFK Göteborg 20-åringen mest fått se spelet från sidlinjen.

"Det är inte bra"

Totalt har det bara blivit sex spelade minuter i allsvenskan för Blåvitt och under derbyt mot Häcken fanns Degerlund inte ens med i truppen.

ANNONS

Något som får Hammarbys sportchef Jesper Jansson att reagera.

– Det är IFK Göteborgs sak. Förstås. Men det är klart att vi förvånas över agerandet, säger han till FotbollDirekt.

Förra säsongen spelade mittbacken 21 allsvenska matcher. Jansson är inte helt övertygad att situationen i Göteborg är den optimala för Marcus Degerlund.

– Vi hade en tydlig plan för Marcus och flera andra starka alternativ men så kom IFK Göteborg in i bilden och låg på hårt för en lösning. Mycket där igenom valde vi Blåvitt. Det är oerhört viktigt för oss i Hammarby, som för Marcus själv, att han hamnar i en utvecklande miljö. Som det är nu så är det inte bra.

Blåvitts tränare, Poya Asbaghi, väljer att inte uttala sig kring saken.

– Jag tar gärna den dialogen med Jesper men då får han ringa mig, så slipper jag ta det via media, säger han till Fotbollskanalen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS