Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Backstjärnan redo för karriärens största match

Här kommer Frankrikes mardrömsbesked. – Jag kan spela om jag blir uttagen, säger Portugals mittback Pepe.

Dagen före EM-finalen mellan Frankrike och Portugal höll Portugals mittback, den tidigare skadade Pepe, presskonferens på matcharenan Stade de France.

Beskedet sänder kanske inte chockvågor genom Frankrike, men var inga ord nationen önskade att ta del av.

Pepe, Real Madrids portugisiska stjärnmittback, är redo för spel.

I semifinalen ersattes han av Bruno Alves. Nu är det troligt att José Fonte och Pepe på nytt bildar mittbackspar.

– Jag känner mig bra och är helt frisk, förklarade Pepe.

På presskonferensen fick Pepe även möjlighet att ge sin syn på Cristiano Ronaldo och hans betydelse laget.

– Han är en helt fantastisk person, outstanding, oavsett vad folk säger. Han gör fortfarande mål, han spelar fortfarande för laget och är väldigt viktig för Portugals landslag och för fotbollen i stort

Förutom ett EM-guld kan utfallet av morgondagens final påverka beslutet var Ballon d’Or, priset till världens bästa fotbollsspelare, hamnar.

Två av favoriterna i nuläget är Ronaldo och Antoine Griezmann.

– Som jag sade, jag tycker att flera av de franska spelarna har stora kvaliteter. Jag har spelat mot Griezmann flera gånger i Spanien. Han är inte så lång, men duktig att på att veta var bollen skall hamna. Han är väldigt viktigt för Frankrike, men det är viktigt att inte fokuserar på en spelare.

– Jag tror inte att matchen påverkar priset. Det viktigaste är att Ronaldo åter kan visa hur bra han är, vilket han alltid har visat alla tidigare.

Pepe har vunnit det mesta – på klubbnivå. En seger mot Frankrike skulle innebära första landslagstiteln.

Din viktigaste match i karriären?

– Ja, eftersom jag företräder mitt folk och mitt land. Vi tror att vi kan spela bra, vi följer tränarens order. I morgon har vi elva miljoner som följer oss, alla vill skriva in sina namn i den portugisiska fotbollshistorien.

Finaldomaren Mark Clattenburg dömde även Champions League-finalen där Pepe tydligt försökte påverka Clattenburg i ett domslut.

Pepe låtsades bli slagen i ansiktet av Atletico Madrids Carrasco, men reprisbilderna gav Clattenburg rätt. Det var inte ens nära.

Nu fick Pepe en fråga om hur han ser på valet av finaldomare.

– I morgon kommer det vara tre lag på planen som alla är priviligierade att vara där. Två spelar för ett pris, det tredje försöker göra sitt bästa för att det skall bli en bra kväll. Domarteamet tillhör de två, tre bästa i världen.

– Det var ingen olycka i Champions League. I morgon blir det ett nytt test på hans (Clattenburgs) kvaliteter som domare. Jag hoppas att han och alla andra domare i matchen får en bra kväll.