Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Backklippan tillbaka i Uppsala för att ta tre poäng

Han gjorde fyra säsonger som lagkapten i Sirius innan han lämnade för Gais. I kväll återvänder han till Uppsala för första gången med sitt nya lag. – Det blir lite som att komma hem, säger Carl Nyström.

Gais går som tåget i superettan och är seriens mest formstarka lag. Men i kväll väntar tuffast tänkbara motstånd. Serieledande IK Sirius på bortaplan. 

– Det är en riktigt viktig och tuff match som ska bli rolig att spela, säger Gais mittbacksgeneral, Carl Nyström. 

Mellan 2011 och 2015 tillhörde värmlänningen Uppsalaklubben, där han också var lagkapten. Men efter fyra säsonger i studentstaden valde han att ta sig an en ny utmaning, flytta till Göteborg och Gais. I Grönsvart har han blivit en viktig kugge och även Benjamin Westman har, i Steven Olds frånvaro, belönat honom med lagkaptensbindeln. Nu återvänder Nyström för första gången med sitt nya lag till Studenternas IP. 

– Det blir lite som att komma hem, jag var där ganska lång tid. Det ska det bli kul att komma dit igen. Efter matchen blir det roligt att prata med kompisar från laget, och jag har en hel del vänner som bor i Uppsala som ska gå och titta på matchen, så visst blir det lite extra, men det viktiga är att vi ska försöka ta tre poäng.

Har du kontakt med några i laget?
– Lucas Jonsson (andremålvakt) snackar jag med nästan varje vecka, vi är väldigt goda vänner. 

Har det blivit lite hets inför matchen kanske? 
– Haha, njae inte hets kanske, men lite bra tjöt! 

I fjol var Sirius ett hårsmån i från att ta klivet upp till allsvenskan. Carl Nyström, som har varit med på de blåsvartrandigas resa nere i division 1, är inte förvånad över att de har rest sig och att de i år igen är med och krigar för ett allsvenskt avancemang. 

– Klubben har haft kontinuitet, vissa spelare har varit där länge nu, det tror jag är nyckeln. Och så klart att de har många skickliga och duktiga spelare och en bra daglig verksamhet. 

Men att Gais kan rubba serieledaren tvivlar han inte på.

– Vi har fått in några riktigt bra spelare, och laget har stort självförtroende. Det är tio omgångar kvar och varje match blir ruggigt viktig. Vi har alla topplagen kvar att möta, så vi har möjlighet att kunna ta in försprånget som de andra har, men då måste vi fortsätta prestera. Du vinner inga poäng på att hoppas, utan du måste ta segrar.