Backens Zlatan-minne: "Ställ dig upp din bitch"

ANNONS

Genom åren har Zlatan med sina fotbollskvaliteter och fysiska styrka oroat mittbackar över hela Europa. En av de spelare som ser honom som en av de tuffaste han mött är West Bromwich mittback Jonny Evans.

I samband med EM-kvalmötet mellan Nordirland och Sverige den 28 mars 2007 tacklades nordirländaren ner av svensken – som inte gillade att han låg kvar.

– Han tryckte till mig rejält. Jag rensade bort bollen och han låg kvar med sina dobbar på mig, så jag skulle försöka göra det bästa av situationen, säger Evans och fortsätter:

– Han kom fram och sa: "ställ dig upp din jävla bitch". Så jag kände att det är nog bäst om jag reser mig, berättar Evans i Graham Hunters podcast.

ANNONS

"Kommer ihåg hur stark han var"

Den här säsongen har Evans inte fått möta Zlatan i Premier League i något av West Bromwich möte med Manchester United – och i och med Zlatans skada lär han inte få mäta sina krafter mot "Ibra" igen. Det lär han inte gråta floder över.

– Jag kommer verkligen ihåg hur stark han var. Han kunde bara hålla ute en arm och hålla mig borta. Sen var han så skicklig, minns Evans.

ANNONS