Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/9

Backar gör comeback i derbyt

Mot Hammarby fick Thomas Rogne kliva av med ryggsmärtor och gjorde detsamma David Boo Wiklander med ljumskproblem. Scott Jamieson fanns inte ens på planen. Nu är både Scott Jamieson och Thomas Rogne tillbaka i truppen. – Jag mår väldigt bra. Jag är tillgänglig och redo, säger Scott Jamieson.

Jörgen Lennartsson får några färre rynkor i pannan när nu både Thomas Rogne och Scott Jamieson finns tillgängliga till derbyt mot Häcken. Scott Jamieson har missat nästan tre veckor med sin skada men är nu tillbaka i fullt slag efter att ha tränat alla träningar utom söndagens den senaste tiden.

– Jag har gjort alla tester och är hundra procent. Jag är redo att köra, säger han.

"Har varit lärande"

Det innebär att vänsterbackspositionen av allt att döma är australierns mot Häcken. Sebastian Eriksson, som den senaste tiden tränat på positionen, är ett alternativ till skadade David Boo Wiklander och Martin Smedberg-Dalence som spelat där tidigare i Jamiesons frånvaro.

– Det har varit en besvikelse att inte kunna hjälpa laget men jag har tränat bra den här veckan. Skadeperioden har varit lärande, säger Scott Jamieson.

"Jätteviktigt att vi får seger med oss"

Thomas Rogne har inte missat några matcher men har likväl fått vila från en träning under veckan efter att han lämnade planen i förtid mot Hammarby med smärtor i ryggen.

– Det är gott att få tillbaka lite spelare. Deras fyra översta spelare är bland de bästa i allsvenskan. Det blir roligt att spela mot ett sådant lag. Det blir en tuff match. Vi har spelat mycket oavgjort så det blir jätteviktigt att vi får en seger med oss, säger han.