Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Både Häcken och Norrköping förlorare i jämn match

Det blev en match med fokus helt på IFK Norrköpings chans att ta hem det allsvenska guldet.
Häcken gjorde det svårt för Norrköping – som ändå lyckades peta in det där målet som behövdes. Men det blev inget guldfirande.

Matchen började jämnt där Häcken hade några bra chanser, Norrköping likaså. I Häckens backlinje stod Rasmus Lindgren tillsammans med Juhani Ojala.

I Norrköpings klack var stämningen på topp, och de flesta av supportrarna hade nog matchen mellan AIK- Kalmar live på sina telefoner. Norrköping var tvungna att vinna samtidigt som AIK var tvungna att förlora för att guldet skulle hamna hos Norrköping.

Båda drivande

Under inledningen var båda lagen var tydliga med att de ville föra spelet vilket gjorde att inga jättechanser dök upp, för än i slutet av första halvlek.

Från matchminut 30 var det som om någon lade i nästa växel och båda lagen skapade fina lägen. När klockan visade 45 minuter var det dock fortfarande mållöst och många trodde nog att det resultatet skulle stå sig genom tilläggstiden på en minut.

Då var Norrköpings Simon Skrabb snabb att återigen stressa Häckenspelarna till den grad att bollen letade sig genom försvaret och i mål.

– Det var en tuff och jämn första halvlek och sedan får de in ett psykologiskt viktigt mål för dem, säger Häckens målvakt Peter Abrahamsson.

0-1 till Norrköping blev alltså första halvleks resultat på Hisingen, samtidigt som AIK gjorde 1-0 mot Kalmar. Det betydde att Kalmar skulle behöva göra minst två mål för att hålla Norrköpings gulddröm vid liv. Och Häcken var också tvungna att göra minst två mål för att ha en möjlighet att knipa bronset och Europaspelet.

Två förlorare

Andra halvlek började trevande men med visst övertag för Norrköping som skapade flera farliga lägen. Häcken trappade upp sitt offensiva spel och flera varningar delades ut, bland annat till målsprutan Paulinho efter en del gruff mellan Norrköpings Simon Skrabb. Matchens första röda kort delades dessutom ut till Ojala.

– Vi hade några bra lägen i andra halvlek att kvittera, säger Abrahamsson.

Häcken har inte förlorat en enda hemmamatch den här säsongen och de gav verkligen Norrköping en hård nöt att knäcka. Det här skulle inte Norrköping vinna. Tyvärr, för Häckens del, var det precis det de gjorde. Samtidigt höll sig AIK:s resultat mot Kalmar vilket betyder att på Bravida arena fanns det två förlorare denna söndagskväll. Norrköping blir tvåa och Häcken femma.

– Jag tror vi fick samma poäng som förra året men jag har inte riktigt lyckats göra de matchavgörande räddningarna som krävs för att slå lagen över i tabellen, men ser man till statistiken har jag gjort en helt okej säsong, säger Abrahamsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.