Båda lagen sågar planen: ”Går inte att spela fotboll”

Gamla Ullevis gräsmatta var lerig och svårspelad. Något som gynnade IFK Göteborg, menar Häcken-lägret.
– I dag kunde vi inte spela den fotboll vi brukar och är vana vid, därför kanske det passade gamlingarna lite mer, säger Ahmed Yasin och syftar på Blåvitts veteraner.

ANNONS
|

IFK Göteborg tog emot Häcken på Gamla Ullevi. Ett derby där det stod viktiga poäng på spel. För Blåvitt i botten. För Häcken i toppen.

I fokus inför, under och efter matchen stod gräsmattan på Gamla Ullevi, som efter en lång höst med många matcher är ordentligt sargad.

– Jag såg någon minut av Gais match i lördags. Det räckte för att se hur planen är, sa Blåvitts August Erlingmark inför matchen.

– Det var längesen man spelade på jord, men det är spännande, sa Andreas Alm till Dplay inför matchen.

LÄS MER:Derbygeggan – hur påverkas mötet mellan IFK Göteborg och Häcken?

Och på det temat fortsatte det. I paus gjorde Ahmed Yasin i Häcken klart att gräsmattans beskaffenhet inte var till gästernas fördel – utan något som gynnade IFK Göteborg. .

ANNONS

– Du ser ju, det går inte att spela fotboll. Det passar dem lite mer, Wernbloom och de grabbarna, sa han till Dplay.

Tobias Sana tog vid:

– Det är svårt, man kan halka. Det är en lustig match, mycket kamp och två lag som vill mycket, men jag tror att folk som kollar på tv:n där hemma tycker det är underhållande.

LÄS MER:De var bäst i derbyt mellan IFK Göteborg och BK Häcken

Wernbloom: ”Hade också föredragit fin matta”

Efter matchen var påpekade Yasin återigen att det var Blåvitt som hade gynnats av den dåliga planen.

– Vi är ett spelande lag. Vi spelar nästan bäst fotboll i Sverige. Det är alltid kul att titta på Häcken utifrån vad man hör från folk. Och i dag kunde vi inte spela den fotboll vi brukar och är vana vid, därför kanske det passade gamlingarna lite mer, säger Yasin och syftar på de blåvita veteranerna med Pontus Wernbloom i spetsen.

LÄS MER:Häckens ilska – efter uteblivna straffen

När Wernbloom får höra Yasins ord skrattar han först innan han ger sin syn på saken.

– Äh, det är samma för alla. Men det skadar väl inte för oss att de är vana vid fina mattor och konstgräs och sådant där. Det är samma för båda lagen. Det spelar ingen roll. Jag hade nog också föredragit en fin matta. Men det är vad det är, det är november, Sverige och vill man inte spela på konstgräs får man nog förvänta sig mattor som den här på de här breddgraderna.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS