Bänkspelarna: "Klart att man påverkas mentalt"

Givna i sina klubblag. Men i Hamréns EM-elva blir det bänkplats för Oscar Hiljemark och Pontus Wernbloom. – Klart man påverkas rent mentalt, säger Hiljemark.

ANNONS
|

Innermittfältsduon startade tillsammans mot Slovenien i den näst sista träningsmatchen inför EM. Pontus Wernbloom hade en ganska svag match medan Hiljemark imponerade desto mer.

Men när Erik Hamrén ställde upp med en förmodad startelva mot Wales och även högst troligt den elva han vill spela ihop till EM-slutspelet saknades både Hiljemark och Wernbloom. Istället gav Hamrén förtroendet till Kim Källström och Oscar Lewicki.

– Man påverkas rent mentalt av att det troligtvis är såhär det kommer att se ut. Klart man påverkas. Sen har alla varit med så länge här att man vet vad det handlar om. Vi är här för att ta Sverige långt i ett mästerskap. Då får man anpassa sig och vara proffsig. Det gäller att ställa in huvud och ben på att det är hårt jobb. Sen är det klart att alla vill spela, oavsett vem som står på banan, säger Hiljemark.

ANNONS

Pontus Wernbloom har varit med längre i Hamréns landslag än Hiljemark, men har fler landskamper som bänkspelare än startspelare. Något han köper i landslaget.

– Folk har mer eller mindre känslan när man kommer hit om man ska spela eller inte. Alla i landslaget vet att när man åker på ett EM får inte alla spela. Det är som vilket lag som helst, även om landslaget är större. Det är enklare att köpa en roll här än i klubblaget. Där har man flera alternativ. Här är det bara att köpa läget och göra det bästa av situationen, säger han.

Någonsin funderat på att tacka för dig med tanke på all bänktid?

– Nej, nej. Det har jag inte. Jag har absolut inte tänkt i de banorna. Jag har hela tiden fokuserat på att vara här och EM har ju varit det största målet.

Startar du i EM?

– Inte en aning, det får du fråga Erik om vi får se. Men troligtvis inte. Jag har ju inte spelar supermycket på sistone.

Startar du mot Wales?

– Inte en aning.

ANNONS