Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Alexander Axén tränade Gais 2009–2012 och har varit aktuell för en återkomst  – men så blir det inte.  Bild: PETTER ARVIDSON
Alexander Axén tränade Gais 2009–2012 och har varit aktuell för en återkomst – men så blir det inte. Bild: PETTER ARVIDSON

Axén inte längre aktuell för Gais – nobbar klubben

Gais har varit tydliga med att Alexander Axén har varit ett av huvudspåren i tränarjakten.
Nu kan GP berätta att Axén, som ledde Grönsvart 2009–2012, har nobbat en återkomst i klubben.

Superettan-kontraktet är säkrat. Nu fortsätter arbetet för Gais med att sätta organisationen inför 2020.

I det ingår att göra klart med en huvudtränare.

En som tidigt pekades ut som ett av huvudspåren i jakten var Alexander Axén. Något Jonas Östegaard, som sitter i Gais sportråd, bekräftade för GP redan för en knapp månad sedan.

– Han skulle vara en mycket bra lösning. Oavsett vem det blir är det viktigt att trycka på att uppdraget är långsiktigt och ska innefatta en extra satsning på vår akademi, sa Östergaard till GP då.

Nobbar Gais

Axén, som sedan han lämnade Örebro SK 2017 har ägnat sig åt att vara tv-expert i C More, har också själv varit öppen med att han längtat efter att återvända till en tränarroll.

– Jag är öppet nyfiken över vad som ska ske och jag älskar ju fotboll och vill fortsätta att jobba med det. Jag är öppen för allt, att blir tränare eller sportchef eller att jobba med att utveckla spelare men utesluter inget, sa han till Fotbollskanalen för några veckor sedan.

Men någon återkomst i Gais, som Axén tränade 2009–2012, blir inte av.

Enligt uppgifter till GP har 48-åringen värderat och funderat över Gais intresse och slutligen kommit fram till att han inte är beredd att ta sig an uppdraget. Han har nobbat klubben. Enligt uppgifter till GP pekar mycket nu på att Axén i stället kommer fortsätta jobba med tv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.