Mervan Celik mot Brommapojkarnas målvakt Nikola Petric
Mervan Celik mot Brommapojkarnas målvakt Nikola Petric Bild: MICHAEL ERICHSEN

Avstängning öppnar för Celik

Paulinho är avstängd. Då ser Mervan Celik ut att få chansen i Häcken-elvan.
– Det är klart att han ligger nära, säger tränaren Andreas Alm.

ANNONS

Paulinho har varit i superform för Häcken. På de fyra senaste matcherna har 32-åringen gjort fem mål.

Mot Dalkurd under lördagen får de gulsvarta dock klara sig utan stjärnan på grund av avstängning.

Hur ska det gå?

– Vi har i och för sig förlorat med Paulinho, så när han är med är det ingen garanti för att vi inte förlorar. Jag tror att vi kan hitta de målchanserna. Också att hitta andra målskyttar, säger tränaren Andreas Alm.

Den logiska ersättaren till Paulinho är Mervan Celik. Yttern som i stort sett bara har fått nöja sig med inhopp under hösten.

ANNONS

– En av anledningarna till att Mervan har fått spela mindre är för att ligans skyttekung spelar i den positionen där han är bäst. Om jag anser att Mervan är nummer två i den positionen, men lite efter så är det en väldigt bra spelare ändå. Eftersom den bästa spelaren är framför honom, säger Alm.

Arkivuo lårskadad

Vad gäller den övriga Häcken-truppen så är Erik Friberg tillbaka efter sjukdom. Däremot tvingas Kari Arkivuo vila på grund av lårproblem. Han klev av uppvärmningen inför mötet med Östersund senast.

– Vi tror att det finns en liten chans att han ska vara uttagningsbar till Hammarby, säger Alm.

Vad krävs av er mot Dalkurd?

– Bara att vara gediget bra, bättre än dem på det mesta. Det krävs om vi ska vinna de här matcherna.

Fakta: Häckens matchtrupp

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Godswill Ekpolo, Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Joona Toivio, Juhani Ojala, Johan Hammar, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Kevin Yakob, Erik Friberg, Daleho Irandust, Viktor Lundberg, Mervan Celik, Alexander Jeremejeff, Lucas Hedlund

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS