Ahmed Yasin.
Ahmed Yasin. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Avslog Häckens överklagan: "Besviken"

Ahmed Yasins avstängning står fast. Riksidrottsnämnden avslog Häckens överklagan.

ANNONS
|

En dryg timme in på derbyt mot IFK Göteborg visades Häckens Ahmed Yasin ut efter att ha träffat Sebastian Ohlsson med en armbåge i ansiktet. Ett par dagar senare kom beskedet att han stängs av i tre matcher.

Helt fel tyckte Häcken som valde att överklaga disciplinnämndens beslut till riksidrottsnämnden.

– Det är en alldeles för hård bestraffning för vad som hände. Det är inte rimligt, sa sportchef Sonny Karlsson i början av veckan.

Med sig hade Häcken det faktum att disciplinnämndens åsikter gällande straffet hade gått isär. Två ledamöter tyckte att utvisningen kunde ha stannat vid en matchs avstängning. En annan vid två.

ANNONS

Det blev alltså tre. Och nu står det klart att den avstängningen står fast.

Överklagan gav inte resultat. Den avslogs kort och gott av riksidrottsnämnden.

– Motiveringen var samma som från början, att det är en obehärskad, kraftig träff, säger Sonny Karlsson som är besviken.

– Det är klart! Yasin är också besviken. Det fanns inte med i hans andemening att träffa honom (Sebastian Ohlsson).

– Men nu är det bara att förhålla sig till det här.

Ahmed Yasin missar därmed de stundande matcherna mot IFK Norrköping och Hammarby. Den tredje matchen i avstängningen avtjänade han mot Elfsborg innan uppehållet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS