Avslag för Gais – ingen dispens för Ingelsten

Gais har fått avslag på sin dispensansökan gällande olicensierad tränare i superettan. Det beskedet lämnade Svenska Fotbollförbundets licensnämnd under onsdagen. Klubben kommer inte överklaga beslutet.

ANNONS
|

Det var i samband med Gais beslut att sparka Bosko Orovic från rollen som huvudtränare för superettaklubben i mitten av juli det framkom att ingen av hans ersättare, Patrik Ingelsten (ny huvudtränare), Kenneth Gustafsson (assisterande) eller Lallo Fernandez (assisterande) har den licens som krävs för att träna lag i superettan.

Gais sökte dispens hos Svenska Fotbollförbundet i hopp om att kunna fortsätta med tränartrion.

De fick inget gehör.

"Licensnämnden beslutade vid sitt möte den 9 augusti att avslå begäran från GAIS om dispens angående elitlicenskrav för huvudtränare", meddelade Svenska Fotbollförbundet under onsdagen.

LÄS MER:"Jag är väldigt ödmjuk och kommer ge 300 procent"

"Har tre alternativ"

Gais övervägde ett tag att överklaga beslutet.

ANNONS

Efter ett möte under onsdagskvällen meddelar dock klubben att så inte blir fallet.

– Vi tror inte att chansen är så stor att få igenom en överklagan, så vi vill inte lägga onödig tid och kraft på det, säger ordförande Jonas Andersson.

Därmed måste en tränare med Uefa Pro License hämtas in. Gais har till den 13 september på sig.

– Vi har egentligen sedan en månad tillbaka funderat och tittat på olika alternativ. Nu har vi en månad till på oss att uppfylla de formella kraven, så vi känner ingen stress eller press, säger Jonas Andersson.

Gais huvudtränare Patrik Ingelsten väljer som tidigare att inte kommentera ärendet.

ANNONS