AVSLÖJAR: Stjärnvärvningen klar för Blåvitt

Under torsdagen var Mikkel Diskerud med och tränade med laget på Bravida Arena. Nu ska han enligt uppgifter till GP vara klar för en flytt till IFK Göteborg.

ANNONS
|

Spekulationerna om att Mikkel Diskerud är IFK Göteborgs nästa värvning började på måndagskvällen. GT skrev om att norsk-amerikanen var nära en övergång till Blåvitt samtidigt som klubben höll årsmöte. Ordförande Frank Andersson bekräftade för GP att han var på plats i Göteborg.

Nu, tre dagar senare efter komplicerade förhandlingar, är han med IFK Göteborgs trupp under träningen på Bravida Arena. En träning där han bildade mittfältsduo med både Mads Albaek och Sebastian Eriksson innan Jörgen Lennartsson valde att testa att spela trion tillsammans. Efter träningen var Diskerud inte särskilt sugen att prata om övergången.

– Inga kommentarer, säger han.

ANNONS

Jörgen Lennartsson ville inte heller prata om övergången.

– Jag kan prata om vad som helst, men inte det, säger han med ett leende.

Detaljer återstår

Blåvitt har ännu inte presenterat den landslagssmeriterade 26-åringen men Diskeruds agent Fredrik Risp säger att en övergång inte är långt borta.

– Det är små detaljer kvar att lösa med MLS och New York City. Byråkratin tar lite extra tid, det har med tidsskillnad att göra. Det är ganska få timmar på dygnet man kan utbyta information med varandra, säger han.

Enligt uppgift till GP rör det sig om ett lån som sträcker sig fram till sommaren och Blåvitt ska ha förhoppningar om att få honom spelklar redan till lördagens cupmöte med Norrköping om alla papper går igenom i tid.

Den senaste tiden har Diskerud tränat på egen hand efter att ha varit med på upptakten med New York City.

Övergången kommer att presenteras av New York City, MLS och IFK Göteborg inom kort.

ANNONS