Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Avslöjar: Blåvitt redo att dumpa profilen

John Alvbåge, 34, är tillbaka i IFK Göteborg efter utlåningen till Minnesota United. Men målvaktsveteranen ser ut att få leta ny klubbadress, enligt uppgifter till GP.

I januari i år blev det klart att John Alvbåge lånades ut till MLS-klubben Minnesota United. Där blev det bara tre matcher för målvakten som fick en mardrömsstart på äventyret i USA. På de två första matcherna släppte han in tio mål.

I mötet med Atlanta blev han skadad efter att ha fått anfallaren Hector Villalbas dobbar i ena knät.

– Han har ett skärsår på knäskålen. Han är med läkarna nu så jag vet inte om det finns någon skada förutom såret. Det var ett rejält jack, sa tränaren Adrian Heath till Star Tribune då.

Efter det blev det inga fler matcher för Alvbåge i USA. Minnesota United valde att inte utnyttja sin option som klubben hade på honom. Då fick han istället semester av Blåvitt och Mats Gren.

– Han har inte haft semester på länge, vilket vi har sagt ja till, sa Gren tidigare i somras.

Gren fåordig om målvaktens framtid

När Alvbåge nu är tillbaka på Kamratgården blev det ingen träning under onsdagen. Den nu 34-årige målvakten har ett och ett halvt år kvar på sitt avtal med IFK Göteborg. Enligt uppgifter vill dock Blåvitt göra sig av med Alvbåge. Detta då Pontus Dahlberg, 18, klivit fram som förstemålvakt och klubben vill satsa vidare på honom. Att ha John Alvbåge på bänken skulle vara alldeles för dyrt för ett ekonomiskt pressat Blåvitt som även har Erik Dahlin som A-lagsmålvakt.

John Alvbåges agent, Fredrik Risp är fåordig om målvaktens framtid i klubben.

– Han har kontrakt med Blåvitt. Det är det som gäller tills vidare, säger han.

Blåvitts sportchef, Mats Gren är också han förtegen kring Alvbåges framtid i klubben.

”Han är här nu och kör med oss. Vi har ett avtal med John”, skriver han i ett sms till GP.