Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Augustinsson vill spela U21-EM i Polen

Sverige kan få ett riktigt starkt lag i U21-EM i Polen nästa sommar. Vänsterbacken Ludwig Augustinsson, 22, är sugen på att förstärka Håkan Ericsons landslag.

– Ja det är klart, man vill aldrig missa ett mästerskap. Jag har vunnit ett guld, varför inte gå för ett till, säger han.

Augustinsson var med i Sveriges guldlag i Tjeckien 2015.

– Den här gången kanske man blir en av dem med mest rutin som ska leda laget.

Augustinsson är för 1994 och är en av flera spelare i A-landslaget som har "åldern inne" för att vara med i mästerskapet nästa sommar. Och Sverige kan skicka namnkunnigt lag, med bland andra Victor Nilsson Lindelöf.

– Dem som har varit med nu på slutet har gjort det riktigt bra, många bra spelare, men får man med alla blir det ett riktigt starkt lag, säger Augustinsson.

Många inblandade

22-åringen ska byta klubb nästa sommar, något som kan påverka om det blir ett nytt U21-äventyr.

– Det är för tidigt att säga, man vet aldrig vad den kommande klubben tycker om det, men jag vill alltid spela med landslaget, säger han.

– Vi får se vad den framtida klubben säger, hur Håkan ställer sig, och Janne (Andersson). Det är många som är inblandade, fortsätter 22-åringen, som är inne på sin andra säsong i FC Köpenhamn efter flytten från IFK Göteborg.

Hoppas på mer

När Sverige ledde med 3–0 mot Bulgarien på måndagskvällen fick Augustinsson chansen att visa att han håller även i A-landslaget.

– Det var kul att få spela. Jag spelade inte förra samlingen, så det var skönt att få 25 minuter.

– Jag kom in, matchen var ganska död, men jag spelade stabilt och gjorde mitt. Hoppas att jag får spela ännu mer i framtiden.