Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Augustinsson vill få chansen: "Hoppas jag är först i kön"

Martin Olsson är skadad och har kastat in handduken. Då får Oscar Wendt och Ludwig Augustinsson göra upp om platsen. – Jag hoppas att jag är först i kön, säger Augustinsson till Aftonbladet.

Martin Olsson var senast i raden av nyckelspelare att lämna återbud till Janne Andersson. Först var Marcus Berg och därefter följde både Mikael Lustig och nu senast Martin Olsson. Olssons besked gör att vänsterbacksplatsen nu står mellan Oscar Wendt och Ludwig Augustinsson – där Augustinsson nu hoppas att han får platsen.
Wendt spelade ju mot Holland, Jag tror det är helt öppet. Vi får se efter några träningar vilka signaler man får. Jag hoppas att jag står först i kön. Det ska bli spännande att se hur de tänker, säger han till Aftonbladet.

Augustinsson har imponerat stort i FC Köpenhamn under säsongen och vänsterbacken har gjort flera fina insatser i Champions League – senast mot engelska mästarna Leicester.
– Jag har visat bra form under en lång period och även gjort det bra i alla Champions League-matcher på hög nivå. Det talar för mig. Och att jag är bra defensivt också.

Skulle Augustinsson få chansen av Janne Andersson så blir det hans första tävlingslandskamp från start.
– Ja, det skulle kännas väldigt stort. Att starta en tävlingsmatch har varit ett mål hela tiden. Men det går nog inte att få en tuffare uppgift i Europa med tanke på det laget Frankrike har; tufft men utmanande och motiverande.