Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Augustinsson offer för överflödet

För inte så länge sedan var det tunnsått på vänsterbackspositionen i det svenska landslaget. Nu är det plötsligt ett överflöd.

FC Köpenhamn-backen är den som på förhand ses ligga längst från en startplats, bakom Martin Olsson som var given etta under Erik Hamrén och Oscar Wendt som startade senast mot Nederländerna.

Trots att Augustinsson har visat väldigt fin form i FCK och spelet i Champions League.

- Jag tänker att när jag och laget spelar på den nivån som vi gör i Champions League så gör jag det säkert lite svårare för honom (förbundskaptenen Janne Andersson), ger honom lite huvudvärk hoppas jag. Men vi får se, jag hoppas jag får spela. Jag är redo.

- Det känns som om det har blivit en trend, att det är många vänsterbackar som har kommit fram på senare år. Det är en av de positionerna där det är hårdast konkurrens.

Taktiskt val

Själv var Augustinsson innermittfältare tidigt i sin karriär. Flytten ner till vänster i banan skedde delvis av strategiska skäl.

- Från första början tror jag att det var på något stadslagsläger som någon sa att jag hade en bra vänsterfot och att jag kunde bli en bra vänsterback.

- När man var yngre och tänkte på hur jag skulle kunna gå så långt som möjligt såg man att vänsterback var en position där det inte var lika hård konkurrens som på innermittältet. Så är det alltid i landslaget, när man är yngre vill alla spela nummer tio-rollen eller mittfält eller forward. Så det är många på de positionerna.

Lyxproblem

Inte heller Oscar Wendt vet hur han står sig i konkurrensen inför mötet med Luxemburg på fredag kväll.

- Jag har inte någon aning men jag tror väl att det är jättejämnt. Det är väl ett fantastiskt lyxproblem för Janne. Alla är bra, så jag tror det är jämnt.