Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: MICHAEL ERICHSEN
Bild: MICHAEL ERICHSEN

August Wängberg förlänger med Gais

Han var en av Gais viktigaste spelare när laget kämpade för nytt kontrakt under hösten. Nu har August Wängberg förlängt avtalet med klubben.
– Jag tycker man ska hålla sin lojalitet mot klubbarna man är i. Det är viktigt för mig, säger han.

Som allround ytterback var 25-årige August Wängberg en av få spelare i årets Gais-trupp som presterade på en jämn nivå över säsongen. Han spelade samtliga matchminuter under året som slutade med att Grönsvart räddade kontraktet i sista omgången.

Efter säsongen bröts kontraktet med klubben, trots att det fanns en option om förlängning i ytterligare ett år. Parterna förhandlade dock, trots det brutna avtalet, om en förlängning.

– Det gav mig ett annat utgångsläge och satte lite fart på klubben. Jag ville ha ett nytt och längre kontrakt. Men jag var tydlig när jag bröt att jag ville förlänga med minst två år. Det förstod klubben också. Det var inga hard feelings där, säger August Wängberg.

LÄS MER: Chalmeristen på Gaisgården

Nu står det klart att spelaren fortsätter karriären i Gais. Ett nytt kontrakt som sträcker sig över två år är påskrivet.

– Det känns svinbra här i Gais. Jag tycker man ska hålla sin lojalitet mot klubbarna man är i. Det är viktigt för mig. Jag ser en bra framtid för klubben. Intrycken av den nya tränaren har varit bra och Gais var väldigt tydliga med att de ville förlänga, säger han.

GP har tidigare rapporterat om att det funnits allsvenskt intresse för spelaren, något August Wängberg bekräftar. Nu står det alltså klart att det i stället blir en fortsättning på Gamla Ullevi.

– Jag vill spela högre upp men det är min målsättning att göra det med Gais. När Gais var tydliga med att de ville förlänga och visade det så skulle det vara något väldigt bra för att jag skulle gå någon annanstans. Jag ville inte vänta ut något annat lag utan det här känns helt rätt, säger han.

Enligt uppgifter är det färska kontraktet betydligt bättre än det som August Wängberg bröt efter säsongen. Han tillhör nu en av de bättre betalda spelarna i klubben.

– Jag ska inte ljuga, visst var det här ett bättre kontrakt än det jag hade innan. Jag har spelat nästan obetald i division 1 i många år och har studieskulder så det känns skönt att man någon gång får ett kvitto på att man faktiskt har gjort det bra. Det känns skönt, säger han.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.