August Erlingmark tillbaka i IFK Göteborg

Det har spekulerats om det ett tag.
Nu är det klart att August Erlingmark återvänder till IFK Göteborg.
Han har skrivit på kontrakt om fyra och ett halvt år i Blåvitt, skriver klubben på sin hemsida.

ANNONS
|

August Erlingmark kommer tillbaka till Göteborg efter drygt två års frånvaro då han lämnade för grekiska Atromotios i januari 2022.

Efter 61 matcher i Aten-klubben har 26-åringen varit kontraktslös sedan i juni, och det spekulerades i fall han var på väg tillbaka till Blåvitt. Nu är återkomsten bekräftad.

– Att få till sig en ”hemvändare” i så bra ålder hör inte till vanligheterna. Historiskt sett är det sällan det har hänt för Blåvitt. Nu får vi till oss en 26-åring som både har byggt på sig värdefull erfarenhet från spel i utlandet och som samtidigt är hungrig på mer. Ser man till ”Agges” blåvita facit så är det en ung ”veteran” vi får till oss. Med åren i Grekland har han utvecklat flera delar av sitt spel och vi ser honom som ett alternativ både i försvaret och på mittfältet, säger IFK Göteborgs tekniske direktör Ola Larsson.

ANNONS

Enligt IFK Göteborg kommer Erlingmark att vara spelklar direkt.

– Det ska bli väldigt kul att komma tillbaka till Kamratgården men det jag längtar mest till är att kliva ut på Gamla Ullevi och få höra ”Snart skiner Poseidon” inför fullsatta läktare, säger August Erlingmark.

LÄS MER:August Erlingmark om första året i Grekland och IFK Göteborgs framtid

LÄS MER:Klart: Så lottades andra rundan i svenska cupen

ANNONS