Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

August Erlingmark riskerar längre avstängning

Blåvitts August Erlingmark fick syna det röda kortet i premiären mot Elfsborg efter att ha trampat på en motståndare. Situationen har anmälts till Disciplinnämnden och IFK-spelaren riskerar att stängas av i flera matcher.

Blåvitt åkte på en uddamålsförlust i den allsvenska premiären mot Elfsborg på ett folktomt Gamla Ullevi. I slutet av matchen fick även August Erlingmark rött kort efter att ha stämplat en liggande Marokhy Ndione i ryggen.

– Det är såklart inte bra ... jag sätter laget i skiten och det är tråkigt. Det går så jävla fort och jag behöver nästan se situationen igen. Det är klart att det inte bör hända, berättade Erlingmark för GP efter matchen.

I och med att det röda kortet var direkt så är det redan klart att Erlingmark missar Blåvitts nästa match mot Varbergs Bois. Men det kan bli fler matcher än så.

Sportbladet skriver på måndagen att Erlingmark nu riskerar en längre avstängning, efter att domarteamet anmält situationen till Disciplinnämnden.

Disciplinnämndens sekreterare, SvFF:s Pierre Blomqvist säger så här:

– Nämnden kommer behandla anmälan så skyndsamt som möjligt. De här ärendena avgörs oftast i telefonmöten mellan de ordinarie mötena och det blir extra viktigt nu när det är tätt mellan matcherna. Nämnden yttrar sig inte om vad Erlingmark riskerar för straff i förväg, säger Pierre Blomqvist till Sportbladet.

Det som eventuellt talar för en längre avstängning är Disciplinnämndens hanterande av tidigare liknande situationer som involverat stämplingar och liknande förseelser.

I fjol fick bland annat BK Häckens Ahmed Yasin en tre matcher lång avstängning efter att ha armbågat Blåvitts Sebastian Ohlsson.

LÄS MER: August Erlingmark utvisad – klev på motståndaren

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.