Aubameyang showade när Dortmund krossade Benfica

ANNONS

I Lissabon lyckades Victor Nilsson Lindelöf och hans Benfica hålla offensivt skickliga Dortmund mållöst, trots att Bundesliga-trean radade upp chanser. Men annat var det när tyskarna välkomnade portugiserna till en kokande arena i Dortmund.

Och det dröjde inte länge förrän hemmafansen fick jubla på läktarna. Notoriske målskytten Pierre-Emerick Aubameyang höll, som så många gånger förr den här säsongen, sig framme och stötte in 1-0 redan för fyra minuter. Där och då var det dock fortfarande likaläge och Benficas möjligheter till ett avancemang var fortsatt goda.

Benfica rasade ihop

Men Dortmund var inte färdigt där. Även om det inte blev några fler mål innan paus så ångade det tyska maskineriet igång ordentligt i den andra halvleken. Och då hängde inte Benfica med. Först sprang talangen Christian Pulisic sig fri i djupled i den 59:e minuten och med en behärskad chipp lyfte amerikanenin 2-0. Någraminuter senare var det dags igen. Pierre-Emerick Aubameyang dök upp på rätt plats och vinklade behärskat in 3-0.

ANNONS

Och innan matchen var över hann anfallaren också med att sätta dit fyran, sedan han enkelt tryckt in 4-0 från nära håll, efter ett inspel från höger. Måltjuvens tredje fullträff var dock misstänkt offside - men den assisterande domaren valde att hålla nere sin flagga.

Benfica var aldrig nära att komma tillbaka och Victor Nilsson Lindelöfs Champions League-äventyr är därmed över för den här gången.

ANNONS