Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

1/5

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Attackerades under derby – blev matchhjälte

Aston Villa-mittfältaren Jack Grealish hamnade i händelsernas centrum under söndagens derby mot Birmingham.
Först fick han motta ett knytnävsslag av en planstormande supporter – sen blev han stor derbyhjälte.
– Det här var den bästa dagen i mitt liv, säger lagkaptenen efter matchen.

Det dröjde inte länge innan det laddade Birmingham-derbyt på St Andrew's drabbades av en rejäl skandal.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

De båda lagen hade inte hunnit spela mer än tio minuter av matchen innan en supporter stormade planen. Mannen attackerade Aston Villa-spelaren Jack Grealish med ett knytnävsslag bakifrån innan han, efter tumult, kunde ledas av planen av vakter.

– Det här är skamligt, fullständigt skamligt. Det finns gränser man absolut inte ska gå över och Jack Grealish gör det väldigt bra som håller sig lugn. Jag finner inga ord, vilken fullständig skam att behöva se det här på planen, säger kommentatorn ilsket.

Efter matchen ger mittfältaren sin syn på det som hände.

– Jag var helt oförberedd, jag tror vi hade en hörna eller inkast, och jag skulle gå till min position när jag fick ett slag vid sidan av ansiktet. Det finns såklart en rivalitet i fotboll, men detta hör inte hemma här, säger han till Sky Sports som rapporterar att mannen senare ska ha arresterats.

Jack Grealish jublar efter att han satt det avgörande målet mot rivalen Birmingham. Bild: CRAIG BROUGH

Stor matchhjälte

Matchen återupptogs efter händelsen och i den andra halvleken revanscherade sig Grealish rejält. I matchminut 67 gjorde nämligen mittfältaren matchen första och enda mål.

Dryga kvarten senare fick han ta emot stående ovationer när han byttes ut. En speciell söndag för 23-åringen som hållit på Aston Villa sedan barnsben.

– Det här var den bästa dagen i mitt liv. Att få komma hit för första gången, som kapten för Aston Villa och skjuta det avgörande målet, säger han.

Han utvecklar:

– Med tanke på vad som hände i den första halvleken så var det nog menat att det skulle bli såhär. Som sagt, att göra det som kapten för klubben är något jag drömt om sedan jag var ett litet barn.

Det avgörande målet var minst sagt viktigt då segern innebar att Aston Villa passerade Birmingham i tabellen, klev upp på en niondeplats och endast ligger fyra poäng under playoff.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.