Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

"Att den möjligheten dök upp trodde jag verkligen inte"

Gais förstärker truppen inför höstsäsongen. Klubben meddelar nu att de gjort klart med Helsingborgs innermittfältare Anton Wede. – Vi är väldigt nöjda med signeringen, säger Gais sportchef Patrik Ingelsten.

Gais har gjort klart med ett nyförvärv inför höstsäsongen. Det är innermittfältaren Anton Wede som förstärker truppen från Helsingborgs IF. Detta meddelar Gais på sin hemsida.

27-årige Wede, som en har tillhört Elfsborg men slog igenom i Falkenberg,  har spenderat de två senaste säsongerna i Helsingborgs IF. Där har han hunnit med att spela 47 matcher för klubben och gjort sex mål.

Enligt Gias sportchef Patrik Ingelsten var det Wedes rådgivare som närmade sig klubben, vilket väckte intresset hos både Ingelsten och lagets nye tränare Bosko Orovic.

– Att den möjligheten dök upp trodde jag verkligen inte. Hans rådgivare hörde av sig och frågade om vi var intresserade, eftersom Anton ville komma iväg. Direkt så kände jag vilken möjlighet för Gais detta är, han är en fantastiskt bra fotbollspelare, säger Ingelsten och fortsätter:

– Det är en väldigt bra värvning för Gais, både jag och Bosko (Orovic) var väldigt överens om detta när namnet dök upp.

Enligt Ingelsten är det en guldklimp som man nu knutit till sig under ett och ett halvt år framöver.

– Vi får in en fotbollspelare som, menar jag, besitter en allsvensk kavlité. Han kommer tillföra kvalité, både på träning och match, så vi är väldigt nöjda med signeringen och förhoppningsvis blir detta väldigt bra.

Tvillingbrodern inte aktuell i nuläget

Även tvillingbrodern Calle Wede har ryktats vara aktuell för Gais, men som det ser ut nu menar Patrik Ingelsten att man är nöjda med Anton.

– Det blir väl alltid att de nämns som en enhet på något sätt, men det är Anton som vi kommenterat kring. Vi får väl se på sikt om han kan bli aktuell, men vi ska inte ta in Calle bara för att han är broder till Anton.

"Vi får inte hasta iväg nu"

Enligt Patrik Ingelsten är inget säkert kring fortsättningen på värvningsfronten. Enligt sportchefen handlar det nu om att klubbens nye tränare Bosko Orovic, som väntas tillträda efter helgen, ska få se över truppen och sätta sin prägel på sitt nya lag.

– Det är jätteviktigt att en ny huvudtränare får tycka och tänka vädligt mycket kring vad han anser att vi kan behöva. Han måste få en rättvis bild och spelare som kanske varit utanför truppen måste få en ärlig chans att visa upp sig för Bosko. Men vi får inte hasta iväg nu, det får ta den tid den tar. Sen får vi se om det händer något mer under transferfönstret.