Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Atashkadeh bjöd på målshow när Öis vann

William Atashkadeh gjorde båda målen när Öis tog sin tredje raka seger. – Viktigt för mig och viktigt för laget, säger han.

Under de första tio minuterna på Gamla Ullevi stod matchen och vägde utan tydlig tyngd åt något håll.

Öis tog dock över allt mer men gjorde resten av halvleken till en uppvisning i missade chanser. Efter elva minuter var hemmapubliken på att väg att jubla åt ett ledningsmål – men jublet fastnade på vägen. Eller rättare sagt – bollen från William Atashkadeh från bara någon meters håll träffade retfullt den högra stolpen.

– Även jag var säker på att den skulle gå in, men jag fick inte till knorren på skruven, i stället gick bollen alldeles för rakt, förklarar han för GP.

Sex minuter senare var det Daniel Paulsons tur att bränna ett till synes givet läge och så där höll det på med mer eller mindre precision resten av halvleken. Syrianska var inte ofarligt, men det var hemmalaget som hade spelet och möjligheterna.

I början av andra fortsatte Sällskapet sitt tryck och efter 49 minuter kom målet efter ett kanonskott av Sebastian Ohlsson. Det vackra målet blev dock inte godkänt eftersom domaren konstaterat en rödblå ojusthet (armbåge i ansiktet) strax före.

I den 54:e spelminuten kom så Öis välförtjänta ledningsmål – och i rättvisans namn var det William Atashkadeh som fick revansch på sig själv efter missen i första.

– Det var lite kamp i deras straffområde, jag fick med mig bollen och drog till med vänstern, den satt gött säger han.

Den piggt spelande Atashkadeh var kvällens nyckelspelare i Öis – fjorton minuter senare gjorde han 2-0 och blev därmed den internt näst bäste målskytten i rödblått. Atashkadeh har gjort fem mål, Sebastian Ohlsson sex.

– Jag fick en fin passning som jag tog ner med bröstet, fortsatte framåt och lyckades göra en tunnel på deras målvakt, säger han och fortsätter:

– Det var en väldigt viktigt seger, för laget och inte minst för mig personligen eftersom jag haft det lite tungt på plan under senare tid. Men nu tar vi Åtvidaberg av bara farten, säger han.

Efter målet mattades Öis intensitet något, man gick mer på säkerhet och vårdade det som skulle bli den tredje raka segern, som bland annat ledde till att Gais passerades i tabellen.

Öis tränare Marcus Lantz var nöjd:
– Vi kanske borde ha gjort något mer mål med tanke på alla chanser. Men som helhet är jag nöjd. Killarna gjorde en bra match, inte minst i försvaret, berömmer Lantz.

Välkomnad av publiken gjorde nyförvärvet Martin Mutumba hemmapremiär, dock utan att hinna med något större avtryck på plan.

Öis vann matchen med 2-0 inför 1666 åskådare.