Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Asllanis ilska: "Jag skällde på henne"

Kosovare Asllani är rejält besviken efter uttåget ur EM, och riktar sin ilska mot lagets insats och domaren Bibiana Steinhaus. – Jag är väldigt förbannad på domarnivån, säger mittfältaren.

Sverige åkte ur EM i och med förlusten mot värdnationen Nederländerna på lördagskvällen.

Kosovare Asllani visade sin besvikelse och ilska efteråt. En del av känslorna riktade hon mot den tyska domaren Bibiana Steinhaus.

Sveriges mittfältare sammanfattar sitt känsloläge efter matchen:
– Jag är väldigt trött, väldigt arg, väldigt besviken, säger Kosovare Asllani.

Hon utvecklar:
– Vi skapar chanser men sätter inte dit dem. Jag är väldigt förbannad på domarnivån. Hon håller inte för trycket. Bland annat skulle vi haft straff i första halvlek, sedan får vi allt emot oss och de får allt med sig, säger Asllani.

Situationen hon åsyftar handlar om när bollen studsade upp på en nederländsk försvarares hand i samband med ett avslut från Stina Blackstenius. Domaren bedömde att handen var oavsiktlig.
– Jag är jävligt besviken på hennes insats. Jag vet inte vad hon höll på med. Vi var glada inför matchen över att vi äntligen skulle få en bra domare som kan hålla för trycket men hon föll för trycket och det var en stor besvikelse att se hennes insats i dag, säger Kosovare Asllani.

Pratade du med domaren?
– Nej. Eller jo, jag skällde på henne.

Bibiana Steinhaus är en av världens mest respekterade kvinnliga domare. Som första kvinna någonsin kommer Steinhaus att döma matcher i den tyska högstaligan på herrsidan under den kommande Bundesliga-säsongen.
– Jag vet, det är därför jag är chockad. Jag vet inte vad hon håller på med i dag. Hon håller inte nivån. Sedan ska vi sätta våra chanser, vi skapar ändå chanser men kommer tyvärr inte heller upp i nivå. Vår insats är inte bra, säger Kosovare Asllani.

Mittfältaren Caroline Seger håller med sin lagkamrat men är också tydlig med att poängtera att det inte går att skylla förlusten på domaren.
– Det kanske inte är den bästa matchen från hennes sida med tanke på vem hon är, men det är inte domaren som avgör utan det är vi som spelar fotboll därute och det är vi som måste göra jobbet. Ibland är det så att man har domarbeslut med sig och ibland inte, och i dag var en sådan dag där vi inte hade så mycket, säger Caroline Seger.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.