Asbaghi om Barnsley-intresset: "Kommer inte repetera mig"

Barnsley är intresserat av Poya Asbaghi. Men tränaren själv vill inte prata om uppgifterna utan lägger allt krut på den allsvenska avslutningen.
– Mitt fokus nu ligger bara på Elfsborgsmatchen, säger han.

ANNONS
|

IFK Göteborg var ordentligt nederlagstippat inför säsongen, men har överträffat förväntningarna och när det endast återstår två omgångar av årets allsvenska placerar sig klubben på en sjundeplats i tabellen.

För tränare Poya Asbaghi har 2019 varit en framgång efter ett tungt 2018 då Blåvitt länge fick kämpa för att rädda det allsvenska kontraktet.

Och Asbaghis arbete i år har väckt intresse på annat håll.

Det var i torsdags som Sportexpressen kom med nyheten att Championship-klubben Barnsley, som i början av oktober sparkade sin huvudtränare Daniel Stendel, har IFK Göteborgs tränare på sin radar.

Uppgifter som har bekräftats av källor till GP och av tränaren själv.

ANNONS

”Det är smickrande. Sen håller vi på att bygga något väldigt fint i Blåvitt”, skrev Poya Asbaghi i ett sms till Sportexpressen då.

LÄS MER:Uppgifter: Engelsk klubb vill ha Poya Asbaghi

"Kommer inte repetera mig"

När GP under lördagen var på plats på IFK Göteborgs träning på Valhalla IP, den näst sista träningen inför stundande match mot Elfsborg i Borås på måndag, valde Poya Asbaghi att rikta sitt fokus på det som komma skall för Blåvitt i stället för att ytterligare kommentera uppgifterna om det engelska intresset.

– Jag har redan uttalat mig i frågan och kommer inte vilja repetera mig. Det är samma sak som gäller fortfarande. Mitt fokus nu ligger bara på Elfsborgsmatchen.

Asbaghi förlängde i somras sitt kontrakt med Blåvitt till 2022 och från klubbens håll har man varit tydliga med att ambitionen är att behålla sin huvudtränare kontraktstiden ut.

LÄS MER:Därför är Poya Asbaghi aktuell för tränarjobb i England

– Från vårt håll är det glasklart! Han skrev nyss ett avtal här så det finns inte på kartan. Det fungerar jättebra och vi har planer tillsammans, sa sportchef Kennet Andersson till GP tidigare i veckan och tillade:

– Om det sedan dyker upp intresse är det lika smickrande som när det dyker upp intresse kring våra spelare. Det betyder att vi gör något bra.

ANNONS

"Finns en liten chans"

När det gäller matchen mot Elfsborg hoppas Blåvitt-tränaren få se sitt lag visa bra inställning och stor vilja att avsluta säsongen starkt. Det här trots att Blåvitt rent tabellmässigt inte har några betydande positioner att spela om.

– Det ska bli intressant att se hur vi hanterar de här matcherna vi har haft den senaste tiden, där vi har gett allt och gjort bra prestationer men inte fått någon vinst med oss. Jag vill se hur det påverkar oss mot Elfsborg och Östersund. Om det, i ett tabellmässigt ingenmansland, kan innebära att vi hänger med huvudet eller om vi kan hålla fokus uppe.

Segrar mot Elfsborg och Östersund, som väntar på Gamla Ullevi i sista omgången, skulle kunna innebära att Blåvitt dessutom blir bäst i stan – förutsatt att BK Häcken tappar poäng under avslutningen mot IFK Norrköping och Hammarby.

Stadskampen menar Asbaghi är av betydelse – men inget han väljer att lägga något större krut på.

– Det finns en liten chans att vi lyckas, men eftersom det ödet inte ligger i våra händer så kan vi inte ägna något fokus på det.

ANNONS