Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Asbaghi nöjd - trots förlust: "Fick de svar vi ville ha"

1–3 mot Ålborg. Trots förlusten var Poya Asbaghi nöjd med sitt IFK Göteborg.
– Vi vågade spela, men blev straffade på ett sätt som vi inte hoppas bli om några månader, säger han.

Så har då IFK Göteborg sparkat igång fotbollssäsongen 2018 på allvar.

Under lördagen träningsspelade laget mot danska ligasjuan Ålborg i Prioritet Serneke Arena.

LÄS OCKSÅ: Hyllas efter positionsskiftet: "Fantastisk"

Det slutade med förlust, 1–3, men också med ett gäng nöjda miner.

– Vi fick de svar vi ville ha. Resten var ganska väntat. Det köper vi en sådan här dag, även om det aldrig är roligt att förlora, säger tränaren Poya Asbaghi.

Hans IFK Göteborg inledde piggt och tog ledningen efter dryga halvtimmen, Emil Salomonsson på frispark.

Därefter tappade de dock både ork och tempo.

Ålborg kvitterade innan paus, efter att Adil Titi hade tappat boll, och gjorde sedan både 1–2 och 1–3 i den andra halvleken.

Yann Rolim, Pavol Safranko och Patrick Kristensen målskyttar i tur och ordning.

LÄS OCKSÅ: Efterlängtat frisparksmål: "Det var ett tag sedan..."

Blåvitt, som gjorde mängder av byten, lyckades inte komma ikapp.

Poya Asbaghi analyserar:

– Många saker var väldigt väntade. Vi höll upp presspelet bra i den första halvan av första halvlek. Vi var så aggressiva som vi vill vara. Sedan mattades vi av ju längre matchen led.

Han fortsätter:

– Ser man till första halvlek så gjorde vi många saker bra. Vi visste innan att vi skulle våga hitta de där relationerna som vi har tränat på, våga spela igenom. På förhand förstod man att det inte alltid skulle gå vägen. Tittar man exempelvis på kvitteringen så är det ett sådant exempel. Det är ganska väntat. Vi vågade spela, men blev straffade på ett sätt som vi inte hoppas bli om några månader. För att komma dit måste vi våga fortsätta.

LÄS OCKSÅ: Starfelt hyllas – och hyllar publiken

Blåvitts nye tränare lägger ingen större vikt vid resultatet, mer på prestationen. Och den var bra från många blåvita. Exempelvis från lagkapten Sebastian Eriksson, omskolad från innermittfältare till mittback.

– Hellre att vi förlorar med 3–1 och att "Sebban" får visa upp det registret i en ny position än att vi vinner med 1–0 och "Sebban" har en skitmatch och visar att han inte hör hemma i den positionen. Vissa svar ville vi ha mer än resultatet. Sedan hade såklart en kombination av det varit fantastiskt. Men vi mötte ett bra lag, ett som har gått bland de bästa i Danmark på slutet och som ska spela match om tre veckor. Hur höga förväntningar, hur höga krav, vi än ställer på oss själva så får vi någonstans vara realistiska i det.

Nästa helg rullar IFK Göteborgs träningsmatchande vidare, Stabaek står för motståndet. Då kan spelare som Vajebah Sakor och Amin Affane vara redo att kliva in.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.