Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Arsenals Santi Cazorla berättar om skräckskadan

I över ett år har Arsenals Santi Cazorla var borta från spel – nu berättar mittfältsstjärnan om hur när han var att behöva amputera foten.

Arsenalmittfältaren Santi Cazorla har under de senaste åren haft stora skadeproblem. I en intervju med spanska Marca berättar den spanske mittfältaren om de fotproblem som hållit honom från spel sedan inledningen av förra säsongen.

Trots åtta operationer hade inte skadan läkt – och enligt Marca var det till och med nära att den tidigare landslagsspelaren hade tvingats amputera foten.

– Läkarna har sagt att om du ens kommer att promenera med din son i parken, så ska du vara nöjd, säger Cazorla till tidningen.

Åtta centimeter av hälsenan har slitits bort som resultat av den svåra fotinfektionen – men trots detta siktar Cazorla på att snart vara tillbaka på en fotbollsplan igen.

– Jag har ingen möjlighet att spela innan januari, men från och med då kommer jag att vara tillbaka igen, säger Arsenalspelaren.

"Svårt att sätta en tidsram"

Cazorla har kontrakt till juni 2018 och enligt tränaren Arsene Wenger är det fortsatt ovisst kring mittfältarens återkomst.

– Det är svårt att förutspå när han kan vara tillbaka. Det är svårt att sätta en tidsram. Inte före jul. Det är därför vi inte tog med honom i Europa League-truppen. Men efter jul hoppas jag att han kan vara tillgänglig, har Arséne Wenger sagt tidigare.

För Cazorlas del är det dock en minst sagt tuff period han går igenom.

– Min familj är fortfarande i London, för mina barn har börjat skolan där, och att vara utan dem är riktigt hemskt, säger Cazorla.