Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/9

Arsenal vann galen säsongspremiär

Arsenal såg ut att vara på väg mot en tung premiärafton – men efter varsitt sent mål av Aaron Ramsey och Olivier Giroud vände Londonklubben till en 4-3-seger mot Leicester.

Under flera år har Arsenal haft svårt att få till resultaten när det har vankats ligapremiär. Och öppningen av säsongen 2017/2018 såg länge ut att inte bli något undantag. Sju minuter från slutet var Londonklubben i underläge med 2-3 mot Leicester hemma på Emirates Stadium. 

Men när det såg som mörkast ut för Arsene Wengers manskap klev inhopparen Aaron Ramsey fram och skickade in 3-3 från nära håll i den 83:e minuten. Och det var inte nog där. Två minuter senare fullbordade en annan inhoppare den sena vändningen. Trots hård uppvaktning lyckades Olivier Giroud slita sig fri från sin bevakning och nicka in 4-3 på en hörna. 

Och det var verkligen en match som hade det mesta. Redan efter 90 sekunder höll nyförvärvet Alexandre Lacazette sig framme och nickade in 1-0. En ledning som bara stod sig ett par minuter innan Shinji Okazaki höll sig framme och nickade in 1-1 sedan Peter Cech kommit ut helt snett på ett inlägg. 

– Jag vet inte vad Cech sysslar med där, säger Ola Andersson i Viasats studio. 

Vardy satte dubbla mål

Och Londonlaget fortsatte ha problem med gästernas inläggsspel. I den 29:e minuten var det dags igen när Leicesters måltjuv Jamie Vardy höll sig framme och rakade in ett inspel från Marc Albrighton, 1-2 till gästerna. Men den första halvlekens sista mål hade inte kommit. För precis innan paus snappade Sead Kolasinac upp ett skottförsök från Alexandre Lacazette, bosniern rullade fram bollen till Danny Welbeck som avslutade i öppet läge, och 2-2. 

Den andra halvleken blev inte riktigt lika fartfylld och chansrik som den första, men minst lika dramatisk. Leicester fortsatte att riva djupa sår i Arsenals försvar och i den 59:e minuten var det dags för Vardy igen. Anfallaren nådde högst på en hörna och prickade dit 2-3 med pannan. Men skrällen höll alltså inte hela vägen, Aaron Ramsey och Olivier Giroud klev fram och gjorde så att Arsenal, för första gången på flera år, kunde lämna premiären med tre poäng.