Zayn Ali Salman tillsammans med Per Mertesacker, Arsenals akademiansvarige. Bild: Instagram/skärmdump
Zayn Ali Salman tillsammans med Per Mertesacker, Arsenals akademiansvarige. Bild: Instagram/skärmdump

Arsenal värvar fyraåring – yngsta någonsin

Arsenal har en ny stjärnvärvning. Zayn Ali Salman har skrivit på för klubbens barnakademi, endast fyra år gammal.
– Han gör saker som man inte ska göra i den åldern, säger Stephen Deans, talangscout för Arsenal FC till BBC.

ANNONS
|

Elitsatsning i för tidig ålder har debatterats flitigt under åren. Men inget går upp mot Zayn Ali Salman, han beskrivs som en supertalang och har värvats till Arsenal, endast fyra år gammal. Han är därmed den yngste spelaren någonsin.

– Vi satte honom med barn i samma ålder som honom, men han var bättre än alla. Han var snabbare, kunde göra mål och slå passningar bättre än alla andra, säger hans tränare Austin Schofield till BBC.

– Jag föreslog för hans pappa att han skulle flyttas upp och han sa ”Varför inte”, säger han.

Ännu för ung

Men Salman, som nu har hunnit fylla fem, har ännu inte skrivit på för Arsenal som klubb. Just nu spelar han för deras barnakademi, West London Development Centre, eftersom han fortsatt är för ung. Men han spelar med barn flera år äldre än honom själv, utan problem. Salmans pappa tror att han kommer klara av att flytta till en Premier League klubb i framtiden. Han beskriver sin son som speciell.

ANNONS

– Jag minns när han var nyfödd. Barnmorskan lade honom på mage och då lyfte han sitt huvud och började titta sig omkring. Han har varit stark från väldigt ung ålder, säger han.

– Arsenal är inte bekymrade över hans ålder.

Hans framfart har gjort succé på sociala medier där han har tiotusentals följare där han jämförs med Lionel Messi.

– Han gör saker som man inte ska göra i den åldern. Det såg för bra ut. Så jag ringde min vän som sa ”han är fyra år” och jag tänkte: han kan inte fortfarande gå på förskolan? Jag måste prata med hans föräldrar. Och nu är vi här, säger Stephen Deans, talangscout för Arsenal FC.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS