Arsenal förnedrat igen – Bayern München till kvartsfinal

För sjunde året i rad tog Arsenals Champions League-äventyr slut i den första slutspelsomgången i Champions League. Bayern München vann returen i London med 5–1 och 10–2 sammanlagt.

|

Bayern München hade 5–1 att gå på efter den första åttondelsfinalen. Och trots en långtifrån felfri insats i returen blev det samma siffror igen.

Arsenal gjorde en klart godkänd första halvlek och skapade flera fina chanser. Theo Walcott rann igenom gästernas passiva försvar i den 20:e minuten och sköt 1–0. Avslutet var hårt och Bayern Münchens stjärnmålvakt Manuel Neuer reagerade för sent.

Stolpnick av Giroud

Ledningsmålet gav hemmalaget energi. Olivier Giroud hade ett par fina lägen, och träffade stolpens utsida med en nick. Men Londonlaget lyckades inte överlista Neuer igen. I stället blev Arsenal utspelat och förnedrat inför hemmapubliken på Emirates Stadium.

Raset inleddes i den 53:e minuten, när hemmalagets mittback Laurent Koscielny fick rött kort. Fransmannen rev ner Robert Lewandowski i straffområdet och polacken sköt 1–1.

Vidal tvåmålsskytt

Efter kvitteringen spelade gästerna ut och gjorde fyra raka mål. Arjen Robben gjorde 2–1, inhopparen Douglas Costa sköt trean och Arturo Vidal skickade in två. Bayern München till kvartsfinal – med otroliga 10–2.