Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Arsène Wenger kan missa Shkodran Mustafi

Arsenal har flera tunga skador i backlinjen och säsongen har börjat trevande. Och nu verkar managern Arsène Wenger misslyckas med att värva förstavalet för att lösa krisen.

Skador på Per Mertesacker och Gabriel gör att Arsenal är i stort behov av en ny etablerad mittback.

Valencias Shkodran Mustafi har länge pekats ut som Wengers förstaval för att lösa Londonlagets försvarsproblem. Den franske managern har till och med uttalat sig om affären, och bekräftat intresset för den tyske landslagsbacken.

Ser ut att stanna

Men klubbarna verkar inte kunna komma överens om en prislapp och 24-åringen ser ut att stanna i La Liga.

– Mustafi är inte till salu och kommer att stanna i Valencia, säger tränaren Pako Ayestaran efter matchen mot Las Palmas på måndagskvällen.

Läs också: Arsenal långt ifrån stjärnbacken – lägger skambud 

Mustafi har en utköpsklausul i sitt kontrakt på 42 miljoner pund, men Wenger brukar inte betala överpriser och för att tysken ska hamna i London krävs det nog att Valencia går med på en lägre övergångssumma.

I stället uppger Daily Mail att Wenger vill värva Jonny Evans från West Bromwich. Men även här ser prislappen ut att bli ett problem. Managern Tony vill enligt tidningen ha 25 miljoner pund för 28-åringen.

Tisserand ett alternativ

Andra namn som har kopplats samman med Arsenal är Monacos Marcel Tisserand, 23, och Bayer Leverkusens 27-åring Omer Toprak.

Tiden börjar dock bli knapp för Wenger – om en vecka stänger sommarens övergångsfönster.