Arrangerade parad – för att locka hem Messi

Lionel Messi ser ut att lämna Barcelona. Nu försöker fotbollsfansen i 33-åringens hemstad i Argentina locka hem honom.

ANNONS
|

Det stormar kring Barcelona. Det har bytts tränare och sportchef och nu ser klubbens stora stjärna Lionel Messi ut att lämna klubben efter 20 år.

LÄS MER:Lionel Messi har bestämt sig för att lämna Barcelona

Var argentinaren kan hamna spekuleras det i och klubbar som Manchester City, Inter, PSG och Manchester United nämns som alternativ. Men det finns fler som vill ha Messi.

I 33-åringens hemstad i Argentina, Rosario, anordnade fotbollsfans under torsdagen en parad genom staden för att locka hem stjärnan, det skriver BBC.

Inte mycket verkar tala för att Messi återvänder till moderklubben Newell's Old Boys – men supportrarna har sett storvärvningar förut.

ANNONS

– Maradona spelade i Sevilla i Spanien – han var bara 33 år precis som Messi – och kom tillbaka och skrev på för Newell's, vilket var overkligt för dem, säger Jamie Ralph som är ordförande för Newell's Old Boys engelskspråkiga supporterförening till BBC.

”Kommer spela för Newell's någon gång”

Klubbpresidenten Cristian D'Amico lyfter även han att klubben värvat hem en argentinsk världsstjärna tidigare.

– Maradona kom och alla trodde det var omöjligt. Vilken Newell's-supporter drömmer inte om att se världens bästa i vår tröja, säger han till TyC Sports enligt BBC.

Att Jamie Ralph tror trots allt inte att det är så troligt att Messi kommer hem nu.

– Jag tror att Messi kommer spela för Newell's någon gång, men personligen tror jag att det är lite för tidigt.

LÄS MER:Messi-protesterna eskalerar – fans stormar Camp Nou

Messi ser ut att lämna Barcelona.
Messi ser ut att lämna Barcelona. Bild: POOL
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS