Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Helsingborgs Armin Gigovic under skånderbyt i Allsvenskan mellan Malmö FF och Helsingborg den 5 augusti 2020 i Malmö Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON

Armin Gigovic smittad av corona

Allsvenskan har fått sitt första öppet bekräftade fall av covid-19 för en spelare under pågående säsong.
Stortalangen Armin Gigovic, 18, har testat positivt för viruset.

18-årige Armin Gigovic blev ett av allsvenskans stora utropstecken föregående år i ett krisande Helsingborg.

I år har det ryktats om en försäljning i 30-miljonersklassen för spelaren som kan hjälpa skåneklubbens ansträngda ekonomi.

Men mittfältaren saknades i lagets senaste möte med AIK och nu har klubben bekräftat på sin hemsida att Armin Gigovic har smittats av covid-19.

Tidigare har ledare i Malmö FF bekräftats smittade och flera spelare har uttalat sig kring att de trott att de haft viruset.

Men i och med det positiva testet blir detta allsvenskans första öppet bekräftade fall bland spelare under rådande säsong av en klub.

– Vi har varit noga med att följa alla riktlinjer från SvFF och de generella principer som gäller vid symptom. Principerna skiljer sig inte från vad som gäller för sjukvårdspersonal. Vid ett tidigare skede hade vi ett misstänkt fall i klubben som visade sig vara negativt. Vi har nu, precis som då, haft en tät dialog med både fotbollsförbundets medicinska kommitté och infektionskliniken i Helsingborg.

Vi känner oss trygga i sättet vi hanterar situationen på och är oerhört observanta på ifall det skulle hända mer, säger Helsingborgs lagläkare Harald Roos till klubbens hemsida.

Helsingborg anger vidare att mittfältaren mår bra, är isolerad och kommer vara kvar i hemmet tills han är symtomfri.

Mittfältaren har gjort ett mål på femton matcher under säsongen.

Helsingborg ställs mot Djurgården i nästa match.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.