Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/2

Aritz Aduriz tvingas sluta – opererar in protes

Det kändes som att han aldrig skulle sluta. Men våren 2020 kom spanska fotbollsstjärnan Aritz Aduriz, 39, till vägs ände och tvingades sluta med fotbollen.
– Jag måste få en höftprotes så fort som möjligt, skriver han på Twitter.

Det var tänkt att han skulle hänga upp skorna på spiken efter denna säsongen med en final i Spanska cupen mot Real Sociedad som ett möjligt perfekt avslut. Men nu tvingas Aritz Aduriz att sluta.

Den paus som nu blivit på grunda av coronaviruset har gjort att 39-åringen tvingas att sluta redan nu eftersom han har problem med en höft och tvingas till operation.

LÄS MER: ”Hellre ett hål i truppen än ett rövhål”

En operation som inte låter alltför enkel när man hör det uttalande Aduriz gjorde på Twitter i samband med annonseringen av att han avslutar karriären.

”I går fick jag besked av läkarna att jag måste få en höftprotes så fort som möjligt så att jag kan fortsätta leva ett normalt liv. Tyvärr så orkar kroppen inte längre. Jag kan alltså inte hjälpa mina lagkamrater så som jag vill och som de förtjänar, men sådant är livet som professionell idrottare”, skriver han.

Aduriz: Finns viktigare saker än fotboll

Han hann med att göra 172 mål på 405 matcher för Athletic Bilbao, lyckades konkurrera och briljera på fotbollsplanen trots sin höga ålder, vilket har imponerat många.

Men mitt i detta tråkiga beslut för alla Bilbao-supportrar så uppmanar han folk att tänka på de viktiga sakerna i livet just nu.

LÄS MER: Besegrade cancern – har skrivit kontrakt med Manchester United

”Tyvärr så genomgår vi just nu en hemsk period. Pandemin kommer leda till en ofattbar förödelse och den måste vi bekämpa tillsammans. Därför vill jag inte att ni ska oroa er för mig, jag är bara en parantes i sammanhanget. Låt oss inte grubbla över cupfinalen vi alla drömt om, för vi kommer ha tid till att ta farväl. Den tiden är kommen nu. Det är dags för mig att ta farväl. Min resa stannar här, men den har varit fantastisk från början till slut”, skriver Aritz Aduriz på Twitter.

Förutom Athletic Bilbao har Aduriz representerat Burgos, Valencia, Mallorca och Real Valladolid. I spanska landslaget gjorde han 13 framträdanden och två mål.

LÄS MER: Tackade nej till kontrakt värt 1,7 miljarder

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.