Arapovic tillbaka på Hisingen – i "fel" tröja

Han har spelat ett helt liv i Häcken. När Benjamin Arapovic för första gången gick ut på Bravida arena i en annan klubbs tröja var han på väg att värma upp med "fel" lag.
– Det var nästan att jag gick fel. Jag fick vända, säger talangen.

ANNONS

Länge talades det om Benjamin Arapovic som en av Häckens största talanger. 20-åringen, som följts av allvarliga skador de senaste åren, visade tidigt potential och har tillhört seniorlaget i flera år.

Vintern 2020 tog dock tiden i Häcken slut. Ny adress blev Norrby i superettan där Arapovic skrivit på ett kontrakt på tre år.

– Det känns bra att vara här. Jag tror superettan är en bra nivå att börja med, säger han.

Arapovic är frisk och spelsugen efter lång skadefrånvaro.
Arapovic är frisk och spelsugen efter lång skadefrånvaro. Bild: NICKLAS ELMRIN

Han har precis spelat 55 minuter mot klubben han tillhört hela sin karriär fram tills för några veckor sedan – och gjort det bra. Kroppen höll, spelet höll.

ANNONS

– Jag gillar sättet Norrby spelar på och jag tror att tränaren (Mak Lind) kan utveckla mig som spelare. Nu kan jag förhoppningsvis konkurrera och spela. Jag vill utvecklas så mycket som bara går på träningar och matcher. Det är målet, säger han.

Intervjun avbryts flera gånger av tidigare lagkamrater som hälsar lycka till och kramar om honom.

Hur var det att kliva ut här i en annan tröja än Häckens?

– När jag gick ut för att värma upp var jag nära att gå till Häckens sida. Jag är så van att gå till vänster så jag vände precis, haha. Men det kändes bra sedan. Jag känner alla och jag vet hur alla spelar. Det var kul!

Du gick inte till fel omklädningsrum i alla fall?

– Nej, jag hade förberett mig mentalt så jag gick till vänster direkt här nere.

ANNONS