Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Bildbyrån

Araba bröt näsan: "Mitt huvud dunkade"

Han må vara planens störste spelare, men det hindrar inte Hakeem Araba från att kunna skadas. Mot Öster tog en armbåge så illa att engelsmannen bröt näsan. – Mitt huvud dunkade, säger han.

Det var drygt tio minuter in i andra halvlek som merparten av de 2673 personerna på plats tittade mot Örgrytes bås. Där skrek Hakeem Araba ut sin frustration. Han blödde och tog sig för ansiktet. Fula ord riktades rätt ut i luften och avbytarbåset fick sig en rak höger. 

– Han får en armbåge i ansiktet och tycker den är avsiktlig. Den tar illa på honom och han blir frustrerad. Vi tycker det ska bli någon konsekvens för deras spelare. Har du armarna uppe på fel ställe så ska det rendera i någonting, säger Sören Börjesson. 

Araba beskriver själv sin smärta:

– Jag blev tvungen att behandlas för mitt blod. Jag bröt näsan. Jag är starkare men alla andra men en frispark är en frispark, säger han.

"Ger energi"

Samtidigt som Arabas näsa knappast var nöjd med incidenten höjde sig Örgryte efter händelsen. Intensiteten ökade, löpningarna blev fler – och då kom också målet. 

– Alla sådana grejer ger energi på olika sätt i matchen. Vi kommer upp på tårna ordentligt. När Hakeem kommer in vill han visa mycket energi och han är löpvillig. Det kan mycket väl ha påverkat laget, säger Sören Börjesson. 

"Mådde inte bra"

Araba spelade ytterligare 20 minuter efter sin smäll – enligt egen utsago med bruten näsa. 
Men han var långt ifrån att vara i fullt slag. 

– Jag mådde inte bra. Jag kände mig inte som innan. Mitt huvud dunkade och jag kunde inte göra någonting, säger han.  

Efter matchen var han märkbart besviken - både över de två tappade poängen och över att Lars Fuhre, som var bäraren av den armbåge som bröt hans näsa, inte fick gult kort. 

– Om jag hade gjort samma sak hade jag säkert fått rött kort. Jag såg inte ens om han fick kort, fick han det?

Det fick han inte. Smärtan i näsan blev än värre då det är andra gången den här säsongen han ådrar sig samma skada. Även mot Åtvidaberg bröt han näsan. 

– Jag ska hem och ta hand om min näsa nu. Och få den frisk till nästa match. Om du gör det en gång är det en sak men att bryta den två gånger...