IFK Göteborgs Christian Kouakou.
IFK Göteborgs Christian Kouakou. Bild: CARL SANDIN

Anslöt i somras – nu lämnar anfallaren IFK Göteborg

Christian Kouakou lämnar IFK Göteborg. Anfallaren, som anslöt till Blåvitt i somras, presenterades av IK Sirius under tisdagen.

ANNONS
|

Den 24 juli 2020 presenterades Christian Kouakou av IFK Göteborg. Anfallaren köptes loss från IK Brage för omkring 800 000 kronor.

– IFK Göteborg är en fin och stor klubb inom svensk fotboll, även historiskt sett, och det är en dröm som går i uppfyllelse att få spela elitfotboll i allsvenskan, sa Kouakou då.

Mindre än sex månader senare kliver 25-åringen vidare i karriären.

Under tisdagen presenterades Kouakou av IK Sirius, i fjol tia i allsvenskan. Kontraktet är skrivet över säsongen 2023.

– Christian har på ett väldigt lojalt sätt arbetat hårt och alltid satt laget först. Vi tackar honom för hans tid i IFK Göteborg och önskar honom lycka till i Sirius, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud till klubbens hemsida.

ANNONS

På frågan hur det kommer sig att klubben släpper en spelare som de köpte för mindre än ett halvår sedan svarar Pontus Farnerud följande i ett sms:

”Alla beslut vi tar är grundat på vad är bäst för IFK Göteborg både sportsligt och ekonomiskt. Tillsammans med Christian kom vi överens om att detta är en bästa lösningen för båda parter”.

Christian Kouakou hade en tung höst i den blåvita tröjan. På sju allsvenska matcher blev det noll mål.

LÄS MER: Värvades för 800 000 – inte ens med i truppen

I slutet av oktober sa Kouakou följande om situationen i IFK Göteborg:

– Tränaren har sina idéer och det är bara att respektera det. Vem förlorar på om jag skulle ge upp? Jo, bara jag själv. Jag har varit med ganska länge trots min ålder och vet hur det går till. Jag vet hur man ska vara som professionell spelare både när man spelar och när man inte spelar. Min attityd och vad jag ger på träningarna förändras inte bara för att jag spelar eller inte.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS