Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Anna Anvegård borta med hjärnskakning efter nick

Landslagets och Rosengårds Anna Anvegård missar inledningen av den damallsvenska säsongen. Anfallaren fick hjärnskakning av en nick på träning i mars och har fortfarande veckor kvar innan hon är tillbaka, det skriver Sportbladet.

Landslagsanfallaren Anna Anvegård har dragits med skador och missat stora delar av Rosengårds försäsong och de senaste landsförsamlingarna. Nu står det klart att 23-åringen också missar helgens damallsvenska premiär och de första veckorna av serien.

Anfallaren fick hjärnskakning efter att ha nickat en boll på träning för tre veckor sedan, den 25 mars, det skriver Sportbladet.

– Hon nickade på ett hårt inlägg på träningen. Hon märkte inte det först utan symtomen kom dagarna efter, säger Rosengårdstränaren Jonas Eidevall till tidningen.

LÄS MER: Så gick det till när BK Häcken tog över Göteborg FC

Eidevall om Anvegård: ”Går igenom en tuff period”

Enligt tidningen väntas Anvegård, som vunnit skytteligan i damallsvenskan de två senaste åren, vara borta ytterligare flera veckor.

– Symptomen får styra. Hon kan utföra viss, lättare träning. Men hon har några steg kvar innan hon kan gå in i full fotbollsträning. Sedan har Anna haft sina knäproblem också. Det är en startsträcka också att bli kvitt de besvären. Hon har haft en väldigt olycklig inledning på säsongen, säger Eidevall och fortsätter:

– Att som fotbollsspelare inte kunna spela fotboll är ingen rolig situation över huvud taget, framför allt när man är i en situation där man både har ont kroppsligt och får besvär i sin vardag av hjärnskakning och annat. Hon går såklart igenom en tuff period där jag hoppas att vi som förening kan hjälpa henne igenom den.

LÄS MER: Så tippar GP-sporten damallsvenskan

Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.