Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Anklev lägger karriären på hyllan: "Det är lite tungt"

Björn Anklev, 37, får inte nytt kontrakt av Öis. Då väljer veteranen att lägga skorna på hyllan. – Det är lite tungt, jag har ju hållit på med detta så länge, säger han till GP.

Björn Anklev slog igenom i Halmstad där det blev tre år innan han kom till Öis för sin första vända i klubben redan 2008. Frånsett ett äventyr i Häcken under åren 2011-14 har han varit Öis trogen.

Under torsdagseftermiddagen kom beskedet från Öis att klubben inte kommit överens med Anklev om ett nytt kontrakt.
– Det stämmer. Vi hade lite olika sätt att se på det, från början ville båda förlänga men vi var lite för långt ifrån varandra, säger Anklev.

För långt ifrån varandra på vilket sätt?
– Nej, men det var helheten. Jag var beredd att gå ner i lön men inte tillräckligt för vad de ville. Vi fick helt enkelt inte ihop det. Jag hade kanske skött det på ett annat sätt men det är inga hard feelings.

Vad händer nu?
– Det ser ut som att jag kommer att hitta på något annat. Jag tror inte att så många andra klubbar vill ha mig, sen vill jag inte spela för någon annan klubb. Jag hade haft svårt att se mig spela för någon annan klubb än Öis på den här nivån.

Du slutar helt enkelt?
– Ja, elitkarriären är över. Det är ju lite tungt. Jag har ju hållit på med detta så länge. Det har varit fruktansvärt roligt men det blir ju lite vemodigt. Det kommer vara tungt i början men jag känner ändå att jag lyckades uträtta en hel del och att jag nådde max.

Karriärens höjdpunkt?
– Det finns flera. Men första allsvenska matchen, då gjorde jag mål. Sen tog jag två stora silver i allsvenskan. Jag gick upp i både allsvenskan och superettan med Öis.

Men Björn Anklev berättar att suget för fotbollen lär återkomma framåt våren. Med andra ord är det perfekt läge för klubbar lite längre ner i seriesystemet att hugga nästa år.
– Haha! Det hade varit smickrande om någon ville ha mig! Vi får väl se …