Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Ankersen om storformen: "Hittar en känsla och kör bara"

Med Sören Rieks skadad har Jakob Ankersen tagit över vänsterytterplatsen. En position han stortrivs i och har varit bättre än på mycket länge. – Jag känner mig lite mer trygg till vänster, säger han efter 2-1-segern mot Hammarby.

När Sören Rieks gick sönder mot Malmö FF klev Martin Smedberg-Dalence in som högerytter. Något som ledde till att Jörgen Lennartsson skickade över Jakob Ankersen till vänsterkanten. Där har Ankersen fått ut mer av sitt spel och var bäst på plan mot Hammarby.
– Min formkurva pekar ganska spikrakt uppåt, det gör den absolut. Jag känner mig i väldigt bra form och kör på. Sen borde jag träffat mål idag men den här senaste veckan har varit bra. Jag har en annan fart och känner mig bättre och bättre, säger han.

Varför har det lossnat?
– Det är svårt att svara på … men man hittar en känsla och sen är det bara att köra på den. Men jag tycker att det har blivit bättre.

Flyttet till vänsterkanten bakom formkurvan?
– Det tror jag kan spela in. Jag kommer in i plan och får ut min fart på ett annat sätt. Jag kan kliva in och skjuta. Jag känner mig mer trygg till vänster men det är inte så stor skillnad från höger. Kanske att mina två mål mot Gefle har legat bakom formen också. Jag har ett bra självförtroende och tro på det jag gör.

Men ni var på väg att slarva bort segern?
– Klart, när de gör ett mål med fem minuter kvar så kan allt hända. Det hade varit en mycket bättre känsla att ha 2-0. Men tre poäng är tre poäng. Det känns som en väldigt bra seger. Jag tycker den kunde ha varit större, kanske 3-0, 4-0 eller även 5-0. I första har vi full koll men i andra … kanske att de här tre matcherna på en vecka spelade in. Men hur som helst var det en väldigt välförtjänt seger.

Nu väntar en knapp vecka med träning för IFK Göteborg innan det är dags för Helsingborg nästa söndag. Sista allsvenska matchen på ett bra tag för Ankersen och hans lagkamrater. Efter slutsignalen i Helsingborg väntar ett EM-uppehåll.
– Det känns bra att få en vecka med vanlig träning nu. Det har varit en lång säsong även om vi bara spelat elva matcher. Vi började i januari med försäsongen och sen har det varit många matcher på kort tid. Jag ser dock framemot Helsingborg och att vi ska få med oss tre poäng där.

Sen semester?
– Det blir fint. Att komma hem och träffa familj, kompisar och sådär.

Kommer du följa EM?
– Ja, men jag har inget lag nu.

Sverige?
– Haha, nej! Jag får inte säga Sverige … men jag hoppas självklart att Sverige ska göra det bra. Jag tror dock de får det tufft i gruppen. Det är en svår grupp de har hamnat i. Vi får se om Zlatan är i toppform eller inte.