Anfield-publiken visade stöd för Ronaldo efter sonens bortgång

Ronaldo förlorade sin son och stod över matchen mot Liverpool. Under stormötet visade publiken på Anfield sitt stöd för Manchester United-anfallare.
– En fin gest, säger Viaplays kommentator Niklas Holmgren.

På måndagen kom den tragiska nyheten att Cristiano Ronaldo och Georgina Rodriguez förlorat sin son. Paret väntade tvillingar men bara ett av barnen, en flicka, överlevde.

”Det är den största smärtan som föräldrar kan känna”, skrev Ronaldo och Rodriguez i ett gemensamt uttalande på Instagram.

När Manchester United gästade Liverpool på Anfield på tisdagskvällen fanns 37-åringen inte med.

”Familjen är viktigare än allt och Ronaldo stöttar sina nära och kära i den här oerhört svåra tiden”, skrev Manchester United på sin hemsida inför matchen.

Spelade i sorgband

Utan Ronaldo i laget tog Liverpool ledningen redan i den femte minuten genom Luis Díaz. Ett par minuter senare utspelades fina scener på Anfield.

När matchklockan slog sju minuter, samma siffra som Ronaldo bär på ryggen, reste sig publiken på arenan och supportrar till båda lagen enades i sitt stöd för Ronaldo. Publiken applåderade under en minut och samtidigt sjöng åskådarna Liverpool-hymnen ”You’ll never walk alone”.

– En fin gest, sa Viaplays kommentator Niklas Holmgren när minuten var slut.

Under matchen visade även spelarna i båda lagen sitt stöd genom att bära sorgband på armarna.

Inför matchen sa United-tränaren Ralf Rangnick:

– Vi får än en gång se att det finns saker som är viktigare i livet än fotboll. Hela laget, hela klubben står med honom. För mig var det självklart att han måste vara där han är nu, med hans familj.

Liverpool vann matchen med 4–0 efter mål av Díaz, Sadio Mané och Mohamed Salah gånger två.