Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Anfallstalangen: "Jag har inte kommit hit för någon semester"

Han var den förste spelaren född på 2000-talet att träna med IFK Göteborg. Nu hoppas Måns Saebbö spela till sig ett A-lagskontrakt med klubben.… – Jag har inte kommit för någon semester, säger han.

Han beskrivs inom IFK Göteborg som en av mest intressanta spelarna som klubben fått fram på många år. Under träningarna i Dubai visar Måns Saebbö gång på gång att han har näsa för mål med flera fina avslutningar under övningarna. Innan han fick reda på att han skulle med på IFK Göteborgs läger i Dubai hade han bara gjort ett fåtal träningar med A-laget.
– Ja, det var inte mer än så men det känns grymt roligt att få vara här! Jätteroligt! 
 – Jag ser det som en möjlighet om man säger så, att komma med socialt och lära känna gubbarna och sen ta för sig mer och mer på planen.


Hur känner du att nivån är? Hänger du med?
– Det är mer fysiskt och går snabbare. I det felvända spelar som anfallare är det mycket tuffare.

Lite tuffare att möta Rogne och Bjärsmyr?
– Ja det är det ju. Det är lite hårdare tacklingar, det går snabbare och det är svårt. Men jag kommer in i det mer och mer känner jag. Absolut.

Ända sedan förra årets säsong tog slut har sportchefen Mats Gren varit tydlig med att IFK Göteborg jagar en fjärde anfallare till truppen. En situation som gör att den är ledig för Måns Saebbö att spela till sig – om klubben inte väljer att värva in en anfallare.
– Det är klart jag har koll på att det saknas en anfallare, det har jag och ska göra mitt bästa för att nå dit, säger han.

Skönt att ha med dig fem andra från U-truppen?
– Det är klart att det blir en trygghet med folk man känner sedan innan och har några med sig att bolla lite med.

Hur stort hade det varit att ”sno” åt sig ett A-lagskontrakt?
– Om jag får det … då hade det varit något jag kämpat för sedan jag kom hit. Men det är inget man får utan man måste förtjäna det och det gör man genom att jobba hårt och komma i bra form.

Något som ett läger i Dubai kan hjälpa dig med?
– Absolut! Jag ser det här som en stor möjlighet och jag ska göra mitt bästa och förhoppningsvis är klubben nöjd efteråt. Jag har inte kommit hit för någon semester.