Anfallarna visade vägen för Öis – klättrar i tabellen

ANNONS

Marcus Lantz lagbygge hade efter de två senaste matcherna, borta mot Åtvidaberg (förlust med 3-1) och derbyt mot Gais (0-0), två raka utan seger. Efter en stark start på säsongen har Öis poängsnitt avtagit rejält och inför mötet med Ljungskile var laget endast fyra poäng ifrån kvalplats ur Superettan.

Mot Ljungskile som hade åtta spelare i startelvan som spelat för olika klubbar i Göteborg var det Öis som började klart bäst. August Strömberg fick jobba hårt i den första halvleken även om avsluten från Mutumba, Atashkadeh och Ohlsson gick rätt på målvakten till en början.

Efter dryga halvtimmen skulle dock August Strömbergs nolla raderas. Martin Mutumba drev upp bollen och petade in den snyggt till William Atashkadeh. 24-åringen fick bollen förbi förre lagkamraten från tiden i IFK Göteborg – trots att David Frölund försökte rensa undan bollen.

ANNONS

Zoran Lukic försökte väcka liv i sitt Ljungskile när han plockade ut vänsterbacken Allan Mohideen och satte in anfallaren Admir Bajrovic med dryga halvtimmen kvar. Med en trebackslinje satsade Lukic rejält och var missnöjd flera gånger om: "UPP! UPP!", skrek han flera gånger till sitt lag när han var missnöjd med hur lågt laget låg.

Marcus Lantz bytte även han, in med veteranen George Mourad i stället för Martin Mutumba. SM-guldvinnaren från 2009 var rejält missnöjd med att ha blivit utbytt och gick direkt ner i omklädningsrummet.

– Så är det. Det är klart att vi har en konkurrenssituation och man kan göra vad man vill av det. Alla som kommer in levererar och det glädjer mig som tränare, säger Lantz.

Hans ersättare behövde bara fyra minuter på sig för att näta. August Strömberg misslyckades med en utboxning och den 33-årige Mourad kunde enkelt peta in bollen i öppen kasse.

– Jag kunde ha fått en sämre första bolltouch ... men jag tycker det har känts bra ett längre tag. Varje gång jag har kommit in och fått spela så har jag varit med och bidragit, säger Mourad och fortsätter.

– Jag tycker att jag har gjort det bra när jag har spelat, men vi har en tuff konkurrenssituation i laget.

ANNONS

Släkten är värst brukar det heta. I slutet av matchen fick förre Öis-spelaren Jakob Olsson liv i matchen när han dundrade in reduceringen. Men kort därefter fick Dardan Mustafa läget efter en kontring, anfallaren gjorde sitt första mål i Öis-tröjan. Segern för Öis innebär att laget nu har sju poäng ner till Syrianska som ligger på kvalplatsen ut ur Superettan.

– Vårt mål är ju att hålla oss kvar. Ju tidigare vi kan klara det desto mer avslappnat kan vi avsluta den här säsongen. I dagsläget tar vi en match i taget och vi ska INTE ta ut något i förskott. Vi måste fortsätta jobba. Nu blir det tyngre planer och lagen blir mer desperata för poängen. Vi ska ha samma inställning, vilja och kriga. Det är bara att fortsätta jobba, säger Mourad.

ANNONS