Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Anfallaren missar Europa League-mötet

Han har varit i fin form efter sommaruppehållet. Men mot HJK Helsingfors finns inte Mikael Boman med. Anfallaren är fortfarande inte kvitt sin lårskada. – Det är omöjligt att svara på när han är tillbaka, säger Jörgen Lennartsson.

IFK Göteborg gjorde sin sista träning inför morgondagens möte med HJK Helsingfors i Europa League-kvalets tredje omgång. Mikael Boman, som har varit vass efter sommaruppehållet med mål mot både Gif Sundsvall och Elfsborg i allsvenskan, deltog inte i den ordinarie träningen utan körde ett lättare pass vid sidan om med sjukgymnast Fredrik Larsson. 

– Han spelar inte i morgon, säger Jörgen Lennartsson. 

Det var i förra veckan som anfallaren fick en blödning i baksidan av låret. Skadan höll honom borta från spel i Blåvitts hemmamöte med Jönköpings Södra i söndags. Nu missar han alltså även matchen mot HJK, och enligt tränare Lennartsson kan det dröja ytterligare innan han kan vara tillbaka. 

– Det är svårt att säga antalet dagar. Det beror på hur läkningen och träningen utvecklar sig.

På söndag är det dags för ny allsvensk match återigen mot J-Södra, den gången i på smålänningarnas hemmaplan. Huruvida Boman är tillbaka i truppen då eller inte är högst osäkert.

– Det går inte att svara på.

I och med försäljningen av Victor Sköld till Örebro SK står IFK Göteborg nu endast med två friska anfallare, Tobias Hysén och Gustav Engvall. Dessutom är Prosper Kasim, som IFK-tränaren nämner som ett tänkbart alternativ i anfallet, fortsatt skadad. 

Men trots mycket matcher och hög belastning är det inte tal om någon "anfallskris". 

– Kortsiktigt kan vi flytta upp Sören (Rieks). Så på kort sikt är jag inte bekymrad. Men långsiktigt ska IFK Göteborg vara ett lag med fyra forwards.