Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Anel Rashkaj klar för Öis

Öis har varit på jakt efter innermittfältare. Nu har de hittat rätt. Den tidigare Halmstads BK- och AFC Eskilstuna-mittfältaren Anel Rashkaj, 31, har skrivit på för klubben.

Det har rensats frisk i Öis trupp under vintern, inte minst har flera rutinerade spelare som Joakim Karlsson och Danny Ervik fått packa väskan.

Samtidigt som en uppsjö av spelare har lämnat har det endast anlänt tre nya. Ajdin Zeljkovic, Jonathan Azulay och Robin Wallinder. Men nu kommer det mer.

LÄS MER: Öis och Gais jagar mittbackar – här är 15 lediga centrala försvarare

Sportchef Igor Krulj berättade i GP:s sändning från Öis första träning att klubben söker efter en central mittfältare, en mittback och en anfallare. Och nu kan han bocka av det förstnämnda.

För på torsdagseftermiddagen stod det nämligen klart att Anel Rashkaj, 31, har skrivit på för klubben. Mittfältaren har signerat ett tvåårskontrakt och kommer senast från spel i finska SJK Seinäjoki.

– Efter min tid i Finland kände jag att jag ville tillbaka till Sverige och fick då veta om Öis intresse och det kändes jättekul såklart. Spännande eftersom Öis är en storklubb och det känns som ett spännande projekt här. Med tanke på hur Öis tänkt sig att spela i år tror jag att detta kan passa mig väldigt bra, säger han till Öis hemsida.

LÄS MER: Stanisic lämnar Öis – får inte förlängt kontrakt

Jämfördes med Zinedine Zidane

Rashkaj har en gedigen karriär i bagaget. Han kom fram som jättetalang i Halmstads BK i mitten av 2000-talet och debuterade i allsvenskan redan 2007. I den vevan överöstes han av stora lovord och jämfördes med världsspelare som Zinedine Zidane och Cesc Fabregas.

De nivåerna har Rashkaj aldrig varit nära att nå, men han har varit en viktig bricka för de flesta lagen han har representerat. Innan tiden i Finland var veteranen en nyckelfigur i AFC Eskilstuna.

LÄS MER: Fem punkter från Örgryte IS första träning

Utöver tidigare nämnda klubbar har han också representerat norska Sandnes Ulf och kosovanska FC Prishtina.

Rashkaj är dessutom landslagsman för Kosovo.

– Anel är en spelare som , förutom bra fötter och ett gediget defensivt arbete, kommer tillföra viktig rutin till vår trupp. Han är med sitt hårda arbete och sin professionalitet ett föredöme för alla runtomkring honom och vi har stora förhoppningar på att han kommer passa utmärkt in i det här laget, säger Öis sportchef Igor Krulj.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.