Andrine Hegerberg klar för Häcken

BK Häcken gör en minst sagt tung värvning. Andrine Hegerberg återvänder till Göteborg och är klar för Hisingsklubben.
– När Häcken hörde av sig blev jag så klart intresserad, säger hon till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Andrine Hegerberg är ett bekant ansikte i Göteborg. Den norske mittfältaren har spelat i stadens damallsvenska lag tidigare – men då hette klubben Göteborg FC.

Nu kommer hon tillbaka till svenska västkusten, där klubben numer heter BK Häcken. Norska TV2 rapporterade på tisdagen att Hegerberg var klar för klubben samma uppgifter nådde GP.

Senare på tisdagen bekräftade Häcken nyheten. Hon tränade med laget redan på tisdagen och åker med till Marbella till träningsläger på onsdagen.

– När Häcken hörde av sig blev jag så klart intresserad. Jag har sett många matcher med laget och har en del kompisar här sedan tiden i Kopparberg. Jag var också på plats under hemmamatchen mot Lyon när min syster spelade och jag gillade det jag såg. Laget spelar min typ av fotboll, säger Hegerberg till klubbens hemsida.

ANNONS

Efter sin sejour i GFC mellan 2013 och 2016 gick Hegerberg till England och Birmingham City. Därefter har hon även representerat Paris Saint-Germain och nu senast Roma.

Tillbaka efter korsbandsskada

I börjar av förra året råkade Hegerberg ut för en korsbandsskada men ska nu vara tillbaka i full träning.

– Jag har skött min rehab hemma i Norge på Olympiatoppen som hjälper många av Norges OS-atleter. Träningen jag har fått där har gjort mig till en bättre spelare och jag är både snabbare och starkare nu än före skadan.

Häckens sportchef Martin Ericsson om nyförvärvet:

– Andrine passar bra in i profilen för vad vi söker som central spelare. Hon kan både spela tia och åtta. Hon kommer med sin spelskicklighet och stora engagemang göra stor nytta för oss. Vi är väldigt glada över att ha henne här.

Att efternamnet klingar bekant är knappast konstigt. Andrines lillasyster, Ada, blev den första kvinnan någonsin att motta Ballon d’Or som världens bästa fotbollsspelare.

Kontraktet med Häcken är skrivit över säsongen 2023.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS