Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Andreas Granqvist var med mot IFK Göteborg, senare väntar EM med Alexander Isak. Bild: DANIEL STILLER

Andreas Granqvists hyllning efter Isaks succé

Alexander Isaks succé mot Real Madrid har knappast gått obemärkt förbi.
En av många som imponerats av svenskens framfart i Spanien är landslagskaptenen Andreas Granqvist.
– Extra kul när det sker mot ett världslag som Real Madrid, säger han efter 2–2 mot IFK Göteborg på Bravida arena.

Det var i torsdags kväll Real Sociedad besegrade Real Madrid och svenske anfallaren Alexander Isak låg bakom lagets alla fyra mål.

Landslagets lagkapten Andreas Granqvist såg inte matchen – men gick direkt in och letade upp målen när han hörde talas om resultatet.

– Fantastiskt kul. Det där är en framtidsman för oss, berömde ”Granen” efter utfört uppdrag mot Blåvitt på lördagseftermiddagen.

Det finns mer att glädjas över, menade Andreas Granqvist.

– Vi har inte bara Isak utan ”Koffe” (Kristoffer Olsson) på mitten, vi har Quaison (Robin), vi har Dejan (Kulusevski) som gör det jättebra bra i Italien och många fler som kommer fram, utvecklade Helsingborgs lagkapten.

"Vi mötte ett bra Blåvitt"

Knappast någon fotbollsintresserad har missat Alexander Isaks succé för Real Sociedad i cupen mot Real Madrid.

– Det är klart att det är extra kul när våra anfallare, som Alex nu, gör en så pass bra match mot ett världslag som Real Madrid, berömde Andreas Granqvist.

Alexander Isak. Bild: JOAQUIN CORCHERO

Matchen mot IFK Göteborg var Helsingborgs främsta för säsongen.

– En ganska bra försäsongsmatch, mycket intensitet, båda lagen hade rätt mycket bolltapp, det är två gräslag, det var en torr konstgräsmatta, det blev lite studsigt där ute.

Han var nöjd med resultatet.

– Det är alltid skönare att få med sig något i alla fall. Vi hade två förluster mot två danska lag inför det här. I dag mötte vi ett bra Blåvitt, det var en ganska jämn match, de bjöd på två mål och vi bjöd på två mål.

Andreas Granqvist förbereder sig för sitt sista mästerskap på den stora scenen. Han vet vad som krävs och har en plan för vägen dit.

"Vi kan mäta oss med alla lag i EM"

– Mitt fulla fokus är att bli så frisk och stark som möjligt för att kunna göra tio jättebra matcher med HIF och sedan sikta mot ett fantastiskt mästerskap med Sverige. Ju bättre jag kan vara här i HIF de första tio matcherna, desto bättre kommer jag vara i landslaget.

Det är klart att det är en extra sporre att man vet att man har ett mästerskap framför sig.

Sverige ställs mot Spanien, Polen och ytterligare en nation i gruppen. Vilken avgörs i mars.

– Jag tycker att vi har jättegoda möjligheter. Om vi får det att stämma som vi fick i VM och kanske kan skruva på något till tror jag att vi kan mäta oss mot alla lagen. Det har vi visat i VM, kvalmatcherna och Nations League. Vi är väldigt svårslagna och har vi en bra dag kan vi slå alla. Vi går in med ett väldigt stort självförtroende.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.