Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Andreas Granqvist, numera sportchef i Helsingborgs IF. Bild: PETTER ARVIDSON
Andreas Granqvist, numera sportchef i Helsingborgs IF. Bild: PETTER ARVIDSON

Andreas Granqvist i krogbråk – ber om ursäkt

Den nyligen pensionerade landslagskaptenen Andreas Granqvist hamnade i bråk utanför en krog i helgen. Nu ber han om ursäkt för sitt agerande.
– Jag försatte mig själv i en situation som jag inte borde hamnat i, säger Granqvist till Helsingborgs IF:s hemsida.

Andreas Granqvist fångades på film när han natten till söndag hamnade i en dispyt utanför en krog i Helsingborg.

Roten till argumentet ska ha varit att Granqvists sällskap inte släpptes in. Ett bråk urartade sedan i samband med att någon försökte tränga sig in, varpå Granqvist föll ner.

I klippet syns han resa sig upp och ropa.

– Rör mig en fucking jävla gång till, skriker Granqvist medan han blir tillbakahållen av en annan person.

Expressen har talat med ett vittne som var på platsen.

– Jag såg att han inte fick komma in, att han stod och bröstade upp sig mot portvakten. Jag tänkte först att de skojade men sen såg man att han var precis vansinnig och rätt full, säger vittnet om den andra personen i sällskapet, säger vittnet till tidningen.

Efter att Expressen publicerat artikeln om händelsen valde den före detta landslagskaptenen att kommentera bråket.

– Jag vill börja med att be om ursäkt till alla. Jag försatte mig själv i en situation som jag inte borde hamnat i där en högljudd verbal diskussion uppstod med en person jag känner. Tyvärr gick det för långt då en person i mitt sällskap hamnade i en dust med en ordningsvakt. Detta ska givetvis inte få ske, säger Andreas Granqvist till HIF:s hemsida.

Han fortsätter:

– Jag tar mitt ansvar och är mycket ångerfull att jag hamnade i den situationen överhuvudtaget. Jag har varit i kontakt med personen jag diskuterat med, vilket var ägaren till stället, och bett om ursäkt.

Klubbdirektör Joel Sandborg meddelade föreningens syn på Granvists agerande.

– Det är beklagligt att detta inträffat och det rimmar såklart inte med klubbens värderingar. Andreas har under morgonen varit i kontakt med klubben, informerat om vad som inträffat och bett om ursäkt. Oavsett bakgrund ska en situation likt denna inte uppstå och i diskussion med Andreas har vi en samsyn på detta. Vi vill å klubbens vägnar be om ursäkt till alla supportrar, samarbetspartners och försäkra alla om att vi tillsammans arbetar för ett bättre samhälle på alla plan, säger Joel Sandborg på den egna hemsidan.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.