Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Bild: MAXIM THORÉ

Andra raka för Öis – nu väntar derby mot Gais

Första segern på sju matcher senast mot Syrianska. Det följdes upp med en ny seger för Öis efter att Gustav Ludwigson slagit till på nytt – nu väntar Gais i nästa omgång.

En sex matcher lång segerlös svit tog slut mot Syrianska i senaste omgången när Ailton och Fredrik Zanjanchi slog till för Öis. En seger som lyfte både en och två stenar från axlarna på spelarna i Öis.

Mot Brage skulle det börja på bästa möjliga sätt för Thomas Askebrands gäng.

Visst, Jonathan Morsay fick en halvchans men missade. Istället skulle Gustav Ludwigson slå till på nytt för sitt Öis.

Efter en finfin framspelning av Hannes Sahlin kunde succéspelaren ta emot och klippa till och fick se bollen smita in vid bortre stolpen.

Ludwigsons sjätte mål för säsongen – efter två framspelningar senast mot Syrianska.

– Vi gör det bra! Vi ligger rätt och sen är det mycket dueller men där står vi upp bra. Vi ska inte spela på någon ledning utan vi ska göra fler mål, säger han till C More.

Andersson klev fram – räddade straff

Därefter skulle Oliver Stanisic nicka bollen precis utanför innan han vinkades av för offside och Anton Lundin skulle tvinga Fredrik Andersson till en vass räddning.

Mot Syrianska blev han målskytt. Mot Brage var Ailton centimetrar ifrån att slå till igen men fick se sin nick ta i ribban och ut.

Det såg dock ut att inte bli någon ledning i paus för Öis. För när bollen studsade upp på handen på Alexander Bernhardsson så tvekade inte domaren Fredrik Klitte utan blåste för straff.

En straff som Fredrik Andersson dock kunde rädda efter att Anton Lundin misslyckats från elva meter.

Alexander Bernhardsson skulle få jätteläge att utöka för Öis. Men helt ren med Peter Rosendahl lyckades han inte få in bollen.

Lika nära skulle Simon Nilsson vara när läget dök upp men en knuff i ryggen gjorde att Nilsson tappade balansen.

Dubbla skador för skadeskjutet Öis

Gustav Ludwigson såg ut att utöka för Öis med dryga 20 minuter kvar. Men den gången räddade ribban återigen Brage från ett nytt baklängesmål.

För ett redan skadeskjutet Öis skulle det bli än värre. Redan i paus byttes Danny Ervik ut för Anton Lans och efter dryga timmen tvingades Jakob Lindström linka av och Calle Wede fick hoppa in.

Några fler mål blev det dock inte i matchen.

För Öis del väntar nu ett par dagar då ett gäng slitna spelare får chansen att återhämta sig. Innan det är dags för årets första Göteborgsderby i superettan när Gais och Öis drabbar samman på måndag.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.